Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Sängjätten storsatsar på butikerna – och skyltar om: ”Funkar på många språk” 

Publicerad: 3 december 2021, 08:48

Sängjätten byter namn och skyltar om.

Foto: Pressbild

I somras fick Sängjätten en ny ägare i danska Sengespecialisten. Nu byter kedjan namn till Seng. Under nästa år kommer miljonbelopp att investeras i att göra butikerna mer attraktiva.


Ämnen i artikeln:

Sängjätten

– Vi har valt att investera i att bygga om de svenska butikerna enligt ett nytt koncept och samtidigt se över vårt sortiment. Syftet är att det, i ännu högre grad ska avspegla det fokus vi har på skandinaviska kvalitetssängar. Utöver det har vi beslutat att alla butiker, både i Sverige och Danmark, kommer byta namn, säger vd Martin Amstrup Bang.

Sommaren 2021 köpte danska Sengespecialisten den svenska kedjan Sängjätten. Sedan dess har planer smitts för hur verksamheten kan utvecklas på bästa sätt. 

Under nästa år kommer miljonbelopp investeras i att göra butikerna mer attraktiva. Den första butiken som buggs om är den i Norrköping. Den kommer att stå klar nu i december – då med ny skylt på fronten. 

Sengespecialisten väljer nämligen att skylta om samtliga butiker i Danmark och Sverige. Seng blir det nya namnet på verksamheten.  

Nya ägaren investerar miljonbelopp i att uppdatera Sängjättens butiker.

Foto: Pressbild

– I många år har Sengespecialisten bara haft butiker i Danmark, men i och med köpet av Sängjätten har vi nu också 20 butiker i Sverige. Genom att byta namn på alla butiker, understryker vi samhörigheten och signalerar att vi har fokus på hela Skandinavien,” säger Martin Amstrup Bang. 

Med den nya namnet ser man också en möjlighet att växa till fler marknader. 

– Seng är ett namn som funkar på många språk och det var särskilt viktigt för oss när vi ersatte Sängjätten och Sengespecialisten, som är mer nationellt inriktade namn, fortsätter Martin Amtrup Bang. 

Målet är att samtliga av Sängjättens butiker ska ha bytt namn innan årsskiftet. Sengespecialistens butiker i Danmark ska vara omskyltade senast 1 januari 2023. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Sängjätten

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev