Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Samarbete med uthyrningstjänst ska ge Kappahls kläder längre liv

Publicerad: 10 februari 2022, 09:02

Delar av Kappahls sortiment finns nu tillgängliga hos kläduthyrningstjänsten Hack Your Closet. Målet är, enligt modekedjan, att ge plaggen ett längre liv och göra dem tillgängliga för fler.

Ämnen i artikeln:

KappahlMode

Helen Preutz (tjänstledig)

helen.preutz@bonniernews.se


Samarbetet med Hack Your Closet är ett led i Kappahls arbete för en mer cirkulär och hållbar verksamhet för att möta klimatmålen.
– Det finns en ökande efterfrågan av tjänster som komplement till konsumtion, där varje plagg får möjlighet till en ökad livslängd, berättar Caroline Ahlberg, vice vd för affärsområdet Woman på Kappahl.

Hack Your Closet grundades 2019 och är en prenumerationstjänst där kunden kan hyra kläder utvalda utifrån hennes individuella stilpreferenser. Plaggen som hyrs ut är antingen second-hand, osålda kläder eller plagg från tidigare säsonger.
– Det känns otroligt roligt att Kappahl väljer att samarbeta med oss på Hack Your Closet. De har den rätta viljan och engagemanget till verklig hållbarhet, vilket är viktigt för våra kunder. , säger Mikaela Larsell Ayesa, medgrundare och operativ chef på Hack Your Closet.

Caroline Ahlberg, vice vd för affärsområdet Woman på KappahlEnligt Caroline Ahlberg kommer samarbetet med Hack Your Closet även att bidra med värdefull information för fortsatt utveckling av Kappahls produkter.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev