torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Så många fick gå från Netonnets kundtjänst – som kritiseras för längre svartider

Publicerad: 13 februari 2023, 09:24

Netonnet har lagt ut delar av kundtjänsten på en extern part vilket lett till långa svarstider.

Foto: Pressbild

I höstas varslade Netonnet 20-25 anställda om uppsägning, nu står det klart att 15 personer har fått gå, skriver Borås Tidning. Förändringarna har haft stora konsekvenser för kundnöjdheten – kundtjänstens svarstider har mångfaldigats.

Ämnen i artikeln:

NetonnetVarsel

Annika Wilhelmson

annika.wilhelmson@bonniernews.se


I oktober förra året varslade Netonnet 20-25 anställda i en omorganisering där kundtjänsten lades ut på en extern part för att bättre möta de varierade behoven. 10-15 av tjänsterna som skulle bort var kundtjänstpersonal och tio ytterligare tjänster berörde anställda på huvudkontoret i Borås. Neddragningarna skulle möta de osäkra tiderna, sa vd Susanne Holmström till Market då.

Totalt fick nio fast anställda gå och sex visstidsanställda fick inte förlängt kontrakt, skriver Borås Tidning.

En anställd berättar för tidningen att beskedet om varsel kom utan förvarning och att hen sett en lång karriär framför sig på företaget. Förändringarna ska också ha drabbat kunderna.

Kundtjänstens svarstid har gått från en vecka till närmare en månad, enligt uppgifter till tidningen, vilket har resulterat i många kritiska inlägg på omdömessajter. På sin hemsida bekräftar också Netonnet att de har längre kötider än vanligt.

– Det finns alltid utmaningar som kommer med en omställning, både för dem som lämnar men även för att komma in i nya arbetssätt och hitta de nya vägarna framåt, skriver Kristina Wärmare, pr- och kommunikationschef på Netonnet, i ett mejl till tidningen.

LÄS MER: 714 bolag gick i konkurs förra året – Market har kartlagt siffrorna bakom vågen

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev