torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Så klär sig Sveriges olympier för vinst i Peking

Publicerad: 11 november 2021, 09:00

I samarbete med SOK och SPK avslöjar Uniqlo nu hur de officiella kläderna som de svenska trupperna kommer bära under OS och Paralympics i Peking 2022 ser ut.

Ämnen i artikeln:

Uniqlo

HP

Helen Preutz

helen.preutz@bonniernews.se


Efter att ha försett den svenska truppen med OS-kläder inför sommarens spel i Tokyo fick Uniqlo fortsatt förtroende att klä de svenska olympierna och paralympierna inför vinterns spel i Peking. 

Även denna gång handlar det dels den officiella mundering som ska bäras av idrottare och tränare under träning, fritid, resor, ceremonier och PR-sammanhang.

Uniqlo har även tagit fram tävlingskläder för puckelpist, freeski, snowboard och curling.

Idrottare och tränare har samarbetat med Uniqlo kring designen av plaggen. Plaggen har även testats av idrottare i vädersimuleringslaboratoriet i Tokyo för att säkerställa komfort och prestanda i Pekings vinterklimat. 

– Uniqlos fantastiska engagemang och stöd hjälpte våra idrottare att prestera på topp i somras. Jag tror att våra vinteridrottare blev otroligt inspirerade och ser fram emot att fortsätta äventyret tillsammans med Uniqlo. Tillsammans kommer vi att visa styrkan i att skapa förändring genom idrotten, säger Åsa Llinares Norlin, ordförande för Sverige Paralympiska Kommitté.

Se ett bildspel med den nya OS-kollektionen här:

Bild 1/4  

Förutom kläder för olympier och paralympier lanserar modekedjan en kollektion för konsumenter. Kollektionen som släpps i december består av ett urval av sportplagg och underställ som är producerade med samma teknologi, kvalitet och design som de officiella OS/Paralympics-idrottarnas kläder.

 

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev