torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Rekordstort D-congress inleds på onsdag: ”Det går inte in en person till”

Publicerad: 7 mars 2023, 07:17

Bild från vimlet på tidigare års D-Congress.

På onsdag går startskottet för årets upplaga av D-congress – och intresset är större än någonsin. ”Det går inte in en person till”, säger Svensk Handels Per Ljungberg.

Ämnen i artikeln:

Svensk HandelRevolution RaceBooztE-handel

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


För nionde året i rad anordnas D-Congress på Svenska Mässan i centrala Göteborg. Innan dess höll eventet till i Borås.

Temat för årets upplaga är hur man kan använda kreativt tänkande för att generera lönsamhet och bra resultat. På onsdag är det dags.

– Läget är under kontroll. Det kan naturligtvis hända saker men vi är beredda på det mest. Det är nionde året vi gör D-Congress på Svenska Mässan så vi har viss rutin, säger Per Ljungberg, innovationschef hos Svensk Handel.

Och intresset för att dela med sig – samt ta del av – tankar kring årets tema är rekordstort.

– Det liknar inget annat. Intresset är enormt. Utsålt sedan en månad tillbaka. Vi var 2 300 deltagare rekordåret 2022. Vårt mål i år var 2 200. Vi trodde att vi kanske kunde nå 2500 deltagare. Nu blir vi cirka 2 700. Det går inte in en person till. Vi hade säkert kunnat sälja biljetter till upp emot 4 000 deltagare. Så stort har trycker varit på oss den senaste veckan, säger Per Ljungberg om trycket på biljettförsäljningen.

Har du något tips inför eventet, är det något man verkligen inte får missa?
– D-Congress handlar i första hand om mötena och nätverkandet. Alla är positiva och atmosfären är väldigt tillåtande. Lägg tid på utställningen, var nyfiken och öppen för nya kontakter, säger han och fortsätter:

– Vi har cirka 120 talare, 52 sessioner och sju scener. Det finns verkligen något för alla. Men ska jag lyfta fram något blir det avslutningen i Kongresshallen på torsdagen. Jag är nyfiken på att höra Paul Fischbein och Sandra Gadd (Revolution Race och Boozt, reds. anm.) som båda levererat urstarka rapporter i en tid då e-handeln backar. Vi kommer diskutera hur man som e-handlare måste tänka nu när fokus mer än på länge är på att leverera både långsiktig hållbar lönsamhet och tillväxt.

– Och det i sin tur avslutas med en föreläsning och ett uppträdande av Jason ”Timbuktu” Diakité. De budskap han kommer framföra är väldigt angelägna för oss alla. Och så är han ju en bra artist också.

Market kommer att vara på plats och rapportera från eventet.

LÄS OCKSÅ: Loke Westberg: 2023 blir ett stålbad för branschen – men vem tar egentligen smällen?

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev