torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Premiär för Ikeas nya digitala satsning: ”Förbättrar vår service och kvalitet”

Publicerad: 20 december 2021, 13:07

Ikeas restaurang är först ut i Sverige med att digitaliseras. Foto: Pressbild

I dag öppnar restaurangen i Ikea-varuhuset i Örebro efter att ha varit stängd för ombyggnad i drygt ett halvår. Då lanserar möbeljätten ett nytt digitalt restaurangkoncept.

Ämnen i artikeln:

Ikea

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


– Tack vare den nya tekniken kan våra medarbetare fokusera på att hälsa våra kunder välkomna, ta hand om gästerna i restaurangen och laga mat i kött. Något vi tror ger en bättre restaurangupplevelse och förbättrar vår service och kvalitet på maten här i restaurangen, säger Linn Gustavsson, restaurangchef för Ikea i Örebro, i en kommentar. 

Den tidigare restaurangen i varuhuset var i behov av renovering. I maj stängdes den för att byggas om. När den ny är klar för öppning passar Ikea på att testa ett för Sverige helt unikt upplägg. 

Genom digitala lösningar kan kunderna själva lägga sina beställningar samt betala. På så sätt hoppas Ikea kunna slippa köer vid kassalinjen. 

– Förutom en fräsch och fin restaurang blir våra kunder i Örebro först i landet med att ta del av vårt nya digitala restaurangkoncept. Under de kommande åren kommer vi dock att implementera liknande lösningar runt om i övriga varuhus, säger Marcus Carlsson, Sverigechef för Ikeas matsatsning. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev