Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Passerade miljarden – här tar Mio nästa steg för att växa online

Publicerad: 12 november 2021, 09:49

IT-chef Tobias Larsson, vd Björn Lindblad, etableringsansvarig vid Science Park Skövde Gustaf Wikblom och IT-utvecklingschef Jonas Persson.

Foto: Pressbild

Mio öppnar ett tech-kontor. IT-verksamheten flyttas till Skövdes science park. ”Satsningen är en viktig investering för framtiden”, säger vd Björn Lindblad.


Ämnen i artikeln:

Mio

LÄS MER: Efter rekordförsäljning tar Mio ytterligare ett kliv mot det stora målet: ”Vårt bästa resultat någonsin”

Mio vill fortsätta att växa online. Som ett led i det flyttar kedjan sin IT utvecklingsavdelning till Science Park Skövde. 

– Placeringen kommer att skapa goda förutsättningar för avdelningen att fortsätta växa och utvecklas. Satsningen är en viktig investering för framtiden och de ambitiösa framtidsvisioner vi har, säger Björn Lindblad. 

1 februari flyttar IT utvecklingsavdelningen in i sina nya lokaler. Läget, med närhet till stationen i Skövde, skapar bättre tillgänglighet för konsulter samt bättre förutsättningar för nyrekrytering. 

– I dag är består avdelningen av åtta personer, men inom en snar framtid är ambitionen att vi ska vara 25 personer på plats, säger Björn Lindblad. 

Senaste räkenskapsåret, som tog slut 31 april, växte Mio med 13,2 procent. Online var tillväxten 77 procent och omsättningen passerade en miljard. 

– Detta innebär att vi fortsätter att ta marknadsandelar såväl på totalen som i respektive kanal vilket är oerhört viktigt när vi nu ska ta en extremt framgångsrik vision 2022 i mål. Samtidigt laddar vi för nya tillväxtplaner med nästa vision 2026 och med den krävs förutsättningar och resurser, säger Björn Lindblad. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Mio

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev