Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Odd Molly blir ett renodlat fastighetsbolag – säljer modeverksamheten

Publicerad: 26 mars 2021, 07:29

Foto: Andreas Fransholm

Odd Molly sadlar om helt och blir ett renodlat fastighets- och logistikföretag. Modeverksamheten säljs till We are spin dye.

Ämnen i artikeln:

ModeOdd Molly

DN


Läs mer: Nya greppet ska lyfta kriskedjorna: ”Man har ett varumärke – men tror inte på handel längre”

– Renodlingen av koncernen är i linje med vår långsiktiga strategi och skapar rätt förutsättningar och fokus för en snabb expansion inom vårt nya kärnområde. Genom renodlingen kan vi fortsätta att positionera oss som en betydande och aktiv aktör på den svenska marknaden för lager- och logistikfastigheter, säger styrelseordförande Patrik Tillman i en kommentar.

Odd Molly har ingått ett avtal med We are spin dye som innebär att de förvärvar dotterbolaget Odd Molly Sverige AB, där modeverksamheten finns. I affären ingår också den digitala second hand-butiken Used by.

We ar spin dye är ett svenskt modeteknikföretag. Planen är att bolaget i samband med affären byter namn till Nordic Fashion Tech Group.

– Odd Mollys modeverksamhet tillför starka hållbara varumärken med högkvalitativa produkter samt även kompetens och erfarenhet inom såväl digital försäljning som livscykelhantering. Genom förvärvet tar vi första steget i skapandet av inte bara en ny koncern med hållbarhetsfokus utan även ett nytt ekosystem – där vi förenar hållbara produkter med innovativ teknik och nya affärsmodeller. Vi bedömer att tiden för denna typ av verksamheter är nu och att vi kan utnyttja marknadskonsolideringen till att skapa en stark internationell plattform med hållbarhetsfokus som driver, investerar i samt förvärvar bolag med klimatsmarta affärsmodeller och innovativa digitala lösningar”, säger Christian Rasmussen, styrelseordförande för We are spindye, i en kommentar.

Odd Molly får betalt i stamaktier i We are spin dye. Det handlar om 7 769 718 nyemitterade aktier till ett värde av 166 miljoner kronor vilket innebär att Odd Molly blir majoritetsägare med 53 procent av aktierna. Planen är att dessa ska delas ut till existerande aktieägare under det tredje kvartalet.

Affären kräver ett godkännande av Odd Mollys årsstämma som äger rum 7 maj.

– Vi har en aggressiv tillväxtstrategi och vill fortsätta bygga vår fastighetsportfölj genom förvärv samt förädling och utveckling av intressanta projektportföljer. Renodlingen gör att verksamheten blir jämförbar med andra fastighetsbolag, ger oss finansiell flexibilitet samt förbättrar bolagets finansieringsvillkor på kapitalmarknaden. Vi bedömer att transaktionen med We are spin dye och renodlingen av koncernen är det bästa för de båda verksamheterna, ägarna och de anställda på såväl kort som lång sikt, säger Patrik Tillman.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev