Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Nya miljoner och vd-byte – så ska hyrtjänsten Beleco fortsätta revolutionera möbelbranschen

Publicerad: 16 februari 2022, 10:55

Foto: ©Asylab

Beleco som hyr ut möbler till företag tar in 20 miljoner kronor för att fortsätta expandera. I samband med nyemissionen tar Sebastian Rudenstam över vd:skapet.

Ämnen i artikeln:

HeminredningExpansionMiljö

Helen Preutz (tjänstledig)

helen.preutz@bonniernews.se


Investmentbolaget Alfvén & Didrikson går in med huvuddelen av det nya kapitalet medan befintliga ägare som Almi Invest Green Tech fond ökar sitt innehav.

De nya miljonerna ska användas för att fortsätta utveckla digitala verktyg, attrahera nya talanger och förbereda företaget för en internationell lansering i Europa.

Grundarna Marie Rudenstam och sonen Sebastian Rudenstam skapade 2018 ett on demand-koncept där företag kan hyra möbler.

Sedan starten har företaget vuxit och har i dag cirka 400 företagskunder, däribland Kry och Budbee. Beleco har även utvecklat en egen mjukvara där medarbetare på kundföretagen själva kan lägga beställningar.

Sebastian Rudenstam blir ny vd för Beleco

Foto: Lars Gustafsson

Målet med den cirkulära affärsmodellen är att maximera värdet av möblerna genom hela deras livslängd och på så sätt bidra till en mera hållbar möbelindustri.

– Beleco har på ett innovativt sätt skapat en hållbar modell där möbeltillverkare fortsätter att äga produkterna och får prenumerationsintäkter över tid, en flexibel modell som är mycket bättre för både kunder, varumärken och framför allt miljön. Det skapar ett incitament att producera produkter som håller över tid vilket leder till en minskning i nyproduktion av produkter som då sparar enorma mängder CO2e, säger Måns Alfvén, Partner på Alfvén & Didrikson.

I samband med nyemissionen tar Sebastian Rudenstam över rollen som vd från Marie Rudenstam som kommer att arbeta i företagets styrelse.

– Nu går vi in i nästa tidsålder med hybridarbete och Web 3.0 som gör det möjligt att leva och arbeta var som helst. Det gör också att produkter och tjänster behövs anpassas för denna nya värld. Jag är fortfarande lika full av energi och besatt av att skapa den bästa lösningen för våra användare, partners och för miljön som jag varför några år sedan när vi startade – och Beleco-teamet och jag är långt ifrån klara, säger Sebastian Rudenstam.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev