torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Nu ska vintage-uppstickaren lyfta – med H&M i ryggen

Publicerad: 21 juni 2023, 05:16

Foto: Kistryn/Getty

Svenska A Retro Tale, som fokuserar på att sälja vintageprodukter i lyxsegmentet, tar in nära 24 miljoner kronor i kapital. ”Bevis på att de liksom oss tror på den långsiktiga potentialen.”

Ämnen i artikeln:

E-handel

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Med nya investerare i form av H&M Group Ventures, Leovegas-grundaren Gustaf Hagman och nuvarande delägare och styrelseordförande Kent Eskilsson ska vintagehandlaren A Retro Tale vinna ny mark.

LÄS OCKSÅ: Kungsängens vd om flytten – och höstens storsatsning

Totalt rör det sig om ett belopp på 23,8 miljoner kronor, vilket innebär att företaget nu värderas till drygt 100 miljoner kronor.

De nya pengarna ska hjälpa e-handlaren på vägen mot att bli störst i Europa på sin marknad.

– Vi ser fram emot att tillsammans med våra nya partners H&M och Gustav Hagman göra A Retro Tale till det självklara valet för lyxprodukter i hela Europa, säger Kent Eskilsson, delägare och styrelseordförande A Retro Tale.

Samtidigt tar bolaget in en ny vd, Daniel Tidebrink, som enligt pressmeddelandet har tidigare erfarenhet inom e-handel och marknadsplatser. Bland annat i Polen och Nordafrika.

– Jag har följt A Retro Tales resa och är väldigt imponerad. Second hand-marknaden växer just nu snabbt och den starka position på lyxmarknaden som A Retro Tale skaffat sig både i och utanför Sverige med enormt hög kundnöjdhet och effektiv affärsmodell gör att jag snabbt tackade ja till att vara med på denna resa, en resa som bara börjat, kommenterar han nyheten.

Det som skiljer A Retro Tale från andra aktörer på second hand-marknaden är att bolaget äger alla sina produkter, en betydelsefull detalj för att stärka och säkra leveranskedjan.

Den egna hemsidan lanserades 2019 och sedan dess har omsättningen mer än dubblerats för varje år som har gått. Under nuvarande kalenderår hoppas man nå en omsättning om över 70 miljoner kronor.

– Vi är glada att tillsammans med H&M-gruppen ta ytterligare mark inom hållbart mode och mer specifikt second hand-segmentet. Att de väljer att gå in i A Retro Tale är ett tydligt bevis på att de liksom oss tror på den långsiktiga potentialen och ett bevis på att vi lyckats med det många inte gjort inom vårt segment – en hållbar modell med goda marginaler som kunder över hela världen älskar, säger Kent Eskilsson i en kommentar.

Utöver de faktiska likvida medlen, som ska hjälpa A Retro Tale att utöka sitt sortiment, får man i och med de nya samarbetspartners ytterligare kunskap om marknaden.

– Vi är glada över möjligheten att få leda denna investeringsrunda och samarbeta med det dedikerade och passionerade teamet bakom A Retro Tale. Deras engagemang för att revolutionera marknaden för online shopping av vintage och second hand i kombination med deras fokus på cirkulärt mode ligger i linje med våra egna ambitioner att bidra till omställningen till en mer hållbar modeframtid, säger Erik Karlsson, chef på H&M Group Ventures.

LÄS OCKSÅ: Kartläggning: Bolagen som tjänar miljoner på hälsovågen

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev