tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Nu lanserar vi Market Makroanalys – med analytikern Ola Nevander vid spakarna

Publicerad: 17 maj 2022, 11:30

Ola Nevander är ett välkänt namn i detaljhandeln sedan flera år tillbaka. Tidigare hade han rollen som samhällsekonomisk analytiker på HUI, där han bland annat ansvarade för konjunkturrapporteringen.

Stagflation, räntehöjningar, krig – i en orolig omvärld är det viktigare än någonsin att hålla koll på de makroekonomiska faktorerna. Därför lanserar Market nu Market Makroanalys, i samarbete med analytikern Ola Nevander.

Ämnen i artikeln:

Market InsightsMarket Makroanalys

Market fortsätter att utveckla innehållet på sajten. Tidigare i vår har vi bland annat lanserat premiumerbjudandet Market Insights, vår uppskattade e-handelsskola och knutit till oss flera kända branschprofiler som externa krönikörer.

Nu inleder Market samarbete med ännu ett tungt namn i detaljhandeln, Ola Nevander, och lanserar Market Makroanalys.

– Det här är ytterligare ett steg i vårt arbete att leverera mer fördjupning, kunskap och nytta till våra prenumeranter. Ola har en gedigen erfarenhet av att analysera omvärldsförändringar och hur de påverkar detaljhandeln, och jag är glad att han nu är en del av Markets team, säger Fredrik Svedjetun, chefredaktör på Market.

Vi berättar dagligen om omvälvande händelser i vår omvärld som har stor påverkan på detaljhandeln: coronapandemin, kriget i Ukraina och stigande inflation. I Market Makroanalys går vi djupare in på dessa faktorer. Ola Nevander ger en bred bild av omvärldsläget samt analyserar de mest relevanta händelserna och fenomenen – och hur de påverkar detaljhandeln i Sverige, i dag och i framtiden.

LÄS OCKSÅ: Market Makroanalys: Handeln måste rusta för storm

– Det har aldrig funnits en så föränderlig tid som den vi lever i just nu. I allt från teknik och ekonomi till kultur och politik öppnas nya vägar som få trodde var möjliga för bara några år sedan, säger Ola Nevander, och fortsätter:
– Därför blir det strategiskt allt viktigare att blicka framåt, det går inte att orientera efter gammal karta när skogen ständigt förändras. Kartan måste ritas om ganska ofta och dessutom känna av hur skogen kan komma att växa framöver. Market Makroanalys är ett verktyg som hjälper handelns beslutsfattare att rita om denna karta, så att branschen kan bli än mer konkurrenskraftig.

I den första artikeln i serien, som publiceras i dag, får du bland annat svar på följande frågor: 

Hur kommer stagflationsmonstret slå mot handeln?

Hur länge kommer kunderna fortsätta att deppa?

Hur påverkar höjd ränta försäljningen i butikerna? 

Ola Nevander är ett välkänt namn i detaljhandeln sedan flera år tillbaka. Han arbetar i dag på frilansbasis och hade dessförinnan rollen som samhällsekonomisk analytiker på HUI, där han bland annat ansvarade för konjunkturrapporteringen. Ola Nevander har även arbetat som finansiell rådgivare på Handelsbanken och har en magisterexamen i nationalekonomi från Universidad Rey Juan Carlos i Madrid.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev