Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Nu laddar snabbväxaren för börsen – då noteras Revolution Race

Publicerad: 31 maj 2021, 10:16

Nu inleds processen med att börsnotera snabbväxande Revolution Race. ”Vi är redo att ta nästa steg i vårt bolags historia”, säger grundaren och koncernchefen Pernilla Nyrensten.


Ämnen i artikeln:

KläderRevolution Race

Läs mer: Som börs-vd kommer Revolution Race vd att sticka ut:  ”Ingen tvekan om att kvinnor kan”

Revolution Race har vuxit kraftigt de senaste åren med en årlig tillväxttakt på 71,6 procent. Tillväxten sker med lönsamhet.

Nu anser styrelsen samt ägarna, Altor och grundarna Pernilla och Niclas Nyrensten, att det är lämplig att stärka bolaget genom att notera det på Nasdaq-börsen.

En notering skulle öka kännedomen och medvetenheten kring bolaget, anser de, samt stärka bolaget gentemot investerare och när det gäller att attrahera och bibehålla nyckelpersoner i verksamheten.

– Nu inleder vi ett nytt och spännande kapitel för Revolution Race, en resa som påbörjades i min pappas garage. Vi startade bolaget med en tydlig ambition om att skapa högkvalitativa, färgglada och prisvärda outdoorprodukter till ett oslagbart produktvärde avseende pris, kvalitet och design. Genom att lyssna på kunden, fånga in deras behov och förväntningar, vara nära dem på sociala plattformar och därmed ge dem en kundupplevelse utöver det vanliga har vi lyckats bryta ny mark och tillsammans bygga ett starkt, globalt snabbväxande och lönsamt digitalt D2C-varumärke. Att vi har nöjda kunder i cirka 35 länder är både fantastiskt och viktigt för oss, säger Pernilla Nyrensten i en kommentar och fortsätter:

– Tillsammans med alla kompetenta och dedikerade medarbetare är vi nu redo att ta nästa steg i vårt bolags historia. Noteringen på Nasdaq Stockholm markerar ytterligare en milstolpe i vår strävan att, tillsammans med våra kunder, skapa ett av världens mest rekommenderade varumärken inom funktionskläder för en aktiv livsstil.

Inför noteringen kommer hon och Niclas Nyrensten samt Altor att sälja aktier. Hur stor andel är oklart. Men i pressmeddelandet skriver man att parterna kommer att behålla en majoritet av sina respektive innehav och därmed kvarstå som engagerade aktieägare.

– Sedan vår investering i Revolution Race 2017 har vi arbetat mycket nära ledningen och grundarna. Pernilla Nyrensten har varit och är instrumentell som koncernchef, medan Niclas Nyrensten framgångsrikt hanterar produktsortimentet och det kreativa arbetet. Enligt vår uppfattning är Revolution Race i dag ett av de mest framgångsrika digitala D2C-företagen i världen och vi ser fram emot att fortsätta stödja företaget som en betydande aktieägare, säger Anders Källström Säfweräng, styrelseledamot och partner på Altor Equity Partners, i en kommentar.

Planen är att börsnoteringen ska ske under det andra kvartalet, därmed under juni månad.

Läs mer: Snabbväxaren spränger drömgräns – halvvägs till miljarden: ”Får gåshud”

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

KläderRevolution Race

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev