fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Nu intar Dollarstore Danmark: ”Jag tror lätt att vi kan ha 50 butiker”

Publicerad: 28 oktober 2022, 11:41

Fredrik Holmström, etableringschef för Dollarstore. Foto: Pressbild

På måndag är det dags. Då gör Dollarstore debut i Danmark under under nytt varumärke. ”Vi tar det svenska konceptet rakt av och flyttar över det till Big-Dollar”, säger etableringschefen Fredrik Holmström.

Ämnen i artikeln:

Dollarstore

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


På måndag, 31 oktober, öppnar Dollarstore två varuhus i Danmark, ett i Brøndeslev på Nordjylland och ett i Næstved på Sjelland.

– Att vi väljer att öppna dem på samma dag beror på att det blir en större effekt när det kommer till marknadsföring och annat, säger Fredrik Holmström till Market.

I Næstved har Dollarstore flyttat in i en befintlig lokal medan den i Brøndeslev är helt nybyggd.

– Jag tycker att det känns bra inför öppningarna. Vi har tagit god tid på oss att lära oss våran läxa. Det är en stor process att öppna i ett nytt land och att få våra affärssystem att fungera där, säger Fredrik Holmström.

Varumärket Dollarstore är redan upptaget i Danmark. Därför kommer det att stå Big-Dollar på skyltarna.

– Annars är just konceptet detsamma som i Sverige. Varuhusen kommer att se ut som Dollarstore. Dollarstore och Big-Dollar är samma sak, säger Fredrik Holmström.

Den enda justeringen som gjorts egentligen är att sortimentet inom grovkem och inom snacks breddats med danska varumärken.

LÄS OCKSÅ: Hårda domen – efter lågprisjättens supersiffror: ”Smärtsamt för Ica och Coop”

Varumärket är nytt i Danmark, hur tänker ni där?
– Där blir marknadsföringen viktig. Sedan är det många danska kunder som känner till Dollarstore sedan tidigare, det är därför vi har valt Danmark som vår första nya marknad utanför Sverige. Vi ser att många danskar besöker oss i Göteborgsområdet och i Skåne.

Hur tänker ni när det gäller marknadsföringen?
– Sociala medier är tacksamt att jobba med genom att vi når ut brett. Annars direktreklam där vi skickar ut vårt reklamblad till ett större omland.

Dollarstores plan är att öppna fler butiker i Danmark under nästa år. Ett kontrakt har tecknats för en etablering i Hjørring på Jylland. Varuhuset kommer att öppna under tidig vår.

– Danmark är stort med många bra orter. Jag tror lätt att vi kan ha 50 butiker där på sikt. Sedan vill jag inte sätta någon tidplan, det vill säga om det är två år eller om det dröjer fyra år. Men inom två-tre år tror jag att vi kan ha 40 varuhus, säger Fredrik Holmström. 

LÄS OCKSÅ: Ahlberg om Dollarstores trassliga start på året: ”Det var lite sparkar och skrik i korridoren”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev