Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Nu har Synsam flyttat hem produktionen: ”En historisk dag”

Publicerad: 17 augusti 2022, 13:12

Marita Lung, landshövding i Jämtlands län, Prins Daniel, Håkan Lundstedt, vd och koncernchef för Synsam Group, och Karl-Petter Thorwaldsson, näringsminister (S).

I dag invigdes Synsams nya produktions- och innovationscenter i Frösön utanför Östersund. ”Redan i september kommer vi att ha vår första kollektion ute i butikerna”, säger vd och koncernchef Håkan Lundstedt.


2020 fattade Synsam beslutet att flytta hem sin glasögonproduktion till Sverige. 

I dag invigdes det 8 100 kvadratmeter stora produktions- och innovationscentret i Frösön utanför Östersund. 

– ­­I dag är en historisk dag för Synsam Group och svensk industri. Med mod och stor beslutsamhet visar Synsam att vi kan gå från ord till handling; att flytta hem produktionen och erbjuda kunden närproducerade glasögon. Jag är oerhört stolt över att vi har produktionsstartat och att vi redan i september kommer att ha vår första kollektion Jämtö ute i butikerna, säger Håkan Lundstedt. 

Anläggningen är placerad i Jämtlands tidigare flygflottilj Hangar 90. 

På plats under invigningen var Prins Daniel, landshövding Marita Ljung och näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson (S). 

– Etableringen är viktig för att skapa ytterligare intresse för Jämtland som en attraktiv näringslivsregion och blir ett betydelsefullt tillskott med hundratals nya jobb. Synsam Groups val att flytta hem produktionen kan förhoppningsvis inspirera andra företag att flytta sin produktion till Sverige och är ett kvitto på hur hållbar omställning stärker samhället och skapar jobb, säger näringsministern i en kommentar. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev