fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Netonnet börjar hyra ut hemelektronik: ”Vi ser stor affärspotential över tid”

Publicerad: 11 januari 2022, 07:57

Under konceptet Hyreshyllan börjar Netonnet hyra ut hemelekotronik.

Netonnet börjar hyra ut hemelektronik. ”Det är något som efterfrågats och som vi tror mycket på”, säger Margareta Törnblad, chef för strategisk tjänsteutveckling hos Netonnet.

Ämnen i artikeln:

Netonnet

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Netonnet börjar att hyra ut hemelektronik till privatkunder.

Konceptet, som går under namnet Hyreshyllan, har testat bland kundklubbsmedlemmar. Nu i januari rullas det ut brett. 

Privatkunder ska kunna hyra en mobil, surfplatta, laptop, hörlurar, smarta klockor och tillbehör. 

– Hållbarhet blir allt mer affärskritiskt och omvärlden kräver nya lösningar och nya affärsmodeller. Som företag måste vi se vår del i omställningen och hjälpa våra kunder att göra medvetna val för att tillsammans driva marknaden i rätt riktning. Hyreshyllan bidrar till exempel via att maximera användandet av produkterna genom att säkerställa att de kan användas under hela sin livslängd, säger Margareta Törnblad. 

Initialt kommer tjänsten att erbjudas online och i Sverige. På sikt hoppas Netonnet kunna skala upp satsningen, även vad gäller produkter. 

– Vi hoppas mycket på Hyreshyllan som tjänstekoncept och ser stor affärspotential över tid. Våra kunder har efterfrågat hyrlösningar och det här är ett för oss naturligt steg mot fler cirkulära affärsmodeller. Dessutom passar konceptet bra för att matcha olika kunders behov - det finns kunder som alltid vill vara först med det senaste och som ställer höga krav på prestanda. När de vill byta sin produkt kan nästa användare som är mer mån om pris och miljö ta vid och använda produkten i många år till, avslutar Margareta Törnblad.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev