Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Nelly effektiviserar när e-handlaren samlar hela verksamheten i Borås

Publicerad: 5 oktober 2020, 10:53

Nelly samlar verksamheten i Borås för att effektivisera organisationen. ”En anpassning av organisationen är nödvändig för att förbättra våra förutsättningar för framtiden”, säger vd Kristina Lukes.


Ämnen i artikeln:

ModeNellyOmorganisation

Läs mer: Bianca-hysteri hos Nelly: ”På en timme sålde vi 90 procent av kollektionen”

Nelly har tidigare meddelat att de kommer att flytta sitt lager från Falkenberg till Borås under nästa år. De har nu inlett fackliga förhandlingar för att samla mer av verksamheten i Borås.

Omkring 15 tjänster inom sälj-och marknadsföring, som i dagsläget är Stockholmsbaserade, planeras att flyttas till huvudkontoret i Borås. Anledningen till förflyttningen är att förenkla samarbete och effektivisera organisationen.

Läs mer: Han återvänder till Nelly: ”Spännande att vara en del av den framtida resan”

Den nuvarande organisationen i Borås planeras att minska med ungefär lika många tjänster. Omkring 20 tjänster kommer att försvinna samtidigt som ett mindre antal tjänster planeras att tillsättas. De nya tjänsterna syftar till att stärka Nellys kommersiella fokus.

– Nelly är ett av Nordens starkaste modevarumärken för unga kvinnor och över 40 procent av vår försäljning är av egna varumärken. Nu bygger vi vidare på en Nellykultur på huvudkontoret i Borås, effektiviserar vår organisation samtidigt som vi etablerar nya roller, team och processer. Det är naturligtvis tråkigt att vissa medarbetare får lämna oss, men en anpassning av organisationen är nödvändig för att förbättra våra förutsättningar för framtiden, säger Kristina Lukes, vd på Nelly, i ett pressmeddelande.

Julia Forsberg

Reporter

julia.forsberg@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

ModeNellyOmorganisation

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev