torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Nätapoteket blir det första med videorådgivning: ”Ny dimension av personlig kontakt”

Publicerad: 13 december 2022, 13:56

Apohem blir först ut med videorådgivning. Foto: Pressbild

Apohem blir först ut av nätapoteken med att lansera videorådgivning. Samtidigt har en ny sajt lanserats och öppettiderna förlängts. ”Förenklar och tydliggör produkters innehåll på ett transparent sätt.”

Ämnen i artikeln:

ApohemApotekE-handel

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Nätapoteket Apohem, med koncernen Axfood i ryggen, hade en tillväxt på 76 procent under den första halvan av 2022.

Apohem har ett genomsnittligt omdöme om 4,7 av 5 på jämförelsesajter som Trustpilot, Prisjakt och Pricerunner.

LÄS OCKSÅ: Löneligan 2022: Så mycket tjänar 100 vd:ar i detaljhandeln 

Nu vässar nätapoteket kundupplevelsen ytterligare genom att bli först ut med att lansera digital videorådgivning. Rådgivningen beräknas ta omkring tre till fem minuter per kund och är helt kostnadsfri. Tanken är att den ska fungera som ett komplement för den redan befintliga möjligheten att få rådgivning via chatt, telefon och mejl.

– Det är så klart kul att vara först med videorådgivning men det viktiga är att vi förhoppningsvis kan hjälpa fler med sina apoteksärenden online på ett tryggt och personligt sätt. Många av våra kunder kontaktar oss redan genom chatt, mejl och telefon, men video lägger till en ny dimension av personlig kontakt som vi ser fram emot, säger Apohems vd Gustav Hasselgren i en kommentar.

Under hösten har Apohem också lanserat en ny sajt med fokus på inspiration och vägledning. Som en del av detta har Apohem ingått ett samarbete med Skinfo, en tjänst som gör den klassiska ingredienslistan i hudvård- och skönhetsprodukter enklare att förstå.

– Hudvård är en engagerande kategori och vi har ett stort sortiment med många nyhetslanseringar av spännande varumärken och innovativa produkter, men vi upplever ett behov av att förklara innehåll tydligare än dagens ofta ganska krångliga ingredienslistor. Tillsammans med Skinfo presenterar vi nu ingredienslistor som förenklar och tydliggör produkters innehåll på ett transparent sätt, säger Gustav Hasselgren i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Siffrorna avslöjar apotekens tuffa år – här är branschens vinnare och förlorare

LÄS OCKSÅ: Unik kartläggning: Här är Sveriges 200 största e-handlare 2022 – ladda ner hela listan

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev