Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Mekonomen Group kan byta namn: ”Visar att koncernen är mer än ett enskilt varumärke”

Publicerad: 11 maj 2022, 06:05

Pehr Oscarson, vd och koncernchef för Mekonomen Group.

Foto: Pressbild

Styrelsen föreslår ett namnbyte för Mekonomen Group. Detta för att spegla koncernens bredd. ”I dag har vi många välkända varumärken, som täcker olika önskemål och behov”, säger vd Pehr Oscarson.


Ämnen i artikeln:

Mekonomen

Styrelsen för Mekonmen Group föreslår att koncernen byter namn till Meko.

– I dag har Mekonomen Group många välkända varumärken, som täcker olika önskemål och behov. Framför allt är vi ledande inom inköp och logistik, och har en beprövad förmåga att utvinna synergier där vi skapar långsiktigt hållbar tillväxt och lönsamhet. Vår vision är att möjliggöra mobilitet – i dag och i framtiden. Denna framgångsrika resa kommer att fortsätta, och för att tydligare spegla koncernens breda verksamhet föreslår styrelsen ett justerat koncernnamn, säger Pehr Oscarson i en kommentar. 

Beslutet fattas av bolagsstämman som äger rum 20 maj. Mekonomen kommer att finnas kvar som ett varumärke i koncernen. Det är bara själva koncernen som byter namn. 

– Namnet Meko känns givetvis igen, och bygger vidare på traditionen från det välkända varumärket Mekonomen. Men namnet Meko visar samtidigt att koncernen är mer än ett enskilt, om än viktigt, varumärke, säger Pehr Oscarson. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Mekonomen

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev