Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Meds samarbetar med Amazon: ”Första gången vi säljer utanför vår egen butik”

Publicerad: 12 oktober 2021, 13:34

Meds har börjat sälja via Amazon.

Nätapoteket Meds har börjat sälja sina produkter hos Amazon. ”Man har pratat om dem som ett hot, men det är bättre att samarbeta”, säger vd:n och grundaren Björn Thorngren.


Ämnen i artikeln:

MedsAmazon

Meds har inlett ett samarbete med Amazon, skriver DI Digital. I dagsläget finns ett 50-tal produkter från nätapoteket till försäljning där. Planen är att det ska bli mer. 

– För oss är det första gången vi börjar sälja något utanför vår egen butik. Men vi har marknadsfört oss mycket på Google tidigare för att få in kunderna, säger Björn Thorngren till sajten. 

Amazons intåg i Sverige har mötts med blandat intresse bland svenska e-handlare. Kritiker har menat att fungerande svenska bolag inte har någon vinning i att ansluta sig till nätjätten och sälja via dem. 

– Det är klart att om kunder kommer direkt till oss är det bättre, men vi är fortfarande i en uppstartsfas och nu får vi väl se vilket som är det mest kostnadseffektiva sättet att sälja, säger Björn Thorngren. 

DI Digital skriver att det funnits indikationer på att Amazon vill investera i svenska bolag. Björn Thorngren slår fast att detta handlar om ett samarbete, och inte någon investering. 

– De hörde av sig till oss och nu blir vi det första svenska nätapoteket i deras tjänst. Vi har 30.000 varor i dag, sedan får vi se hur många varor vi kan lägga upp där, säger han. 

Det handlar emellertid inte om några läkemedel i dagsläget så Amazon i så fall måste ha tillstånd från Läkemedelsverket. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

MedsAmazon

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev