måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Lyko Group genomför refinansiering om 500 miljoner kronor

Publicerad: 30 mars 2022, 06:48

Foto: Daniel Norman

Lyko genomför en refinansiering om 500 miljoner tillsammans med Danske Bank och Swedbank. ”Genom denna lösning får vi en finansiering som säkrar vår fortsatta tillväxtresa”, säger finanschefen Pontus Andersson.

Ämnen i artikeln:

LykoEkonomi

JF


Lyko Group genomför en refinansiering om 500 miljoner kronor, meddelar bolaget i ett pressmeddelande. De tidigare lånen på cirka 50 miljoner löses i samband med transaktionen. 

– Vi har inte gjort något på finansieringssidan de senaste tre åren, utan vi har jobbat med de pengar som vi har genererat, säger Pontus Andersson till Market och fortsätter:

– Vi behöver ha en bättre finansiering framåt givet att vi har vuxit så mycket. 

Genom refinansieringen får bolaget loss mer kapital och den totala finansieringsramen ska täcka leasing av utrustning, checkräkningskredit och en kreditfacilitet som ska säkra bolagets fortsatta tillväxt. Men exakt vad kapitalet ska användas till återstår att se. 

– Det kommer att erbjudas diverse olika möjligheter framåt. När det dyker upp något har vi en möjlighet att i alla fall titta på de sakerna. Sedan har vi inte pekat ut exakt vad vi ska göra.

Han pekar dock ut några tänkbara investeringsområden för Lyko framöver.

– Vi gjorde några förvärv i fjol och det är en potentiell väg framåt. Sedan tittar vi på att effektivisera vår logistik med hjälp av automation och investerar i vår IT-miljö. 

Refinansieringen genomförs tillsammans med Danske Bank och Swedbank.

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev