Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Lundhags tar med sig sina kängor och vandrar in i storstäderna – gör butikssatsning

Publicerad: 17 november 2022, 12:44

Lundhags är på väg till Göteborg och Stockholm.

Foto: Pressbild

Lundhags, som är känt för sina vandringskängor, gör en storstadssatsning. Butiker öppnar i både Stockholm och Göteborg. ”De ska visa vilka vi är och ska etablera relationer med människor”, säger marknadschef Caroline Karlström.

Ämnen i artikeln:

Sport och fritid

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Lundhags, som tillverkar kängor och friluftskläder, gör en butikssatsning och öppnar sina första brand stores, en på Östra Hamngatan i Göteborg och en på Kungsgatan i Stockholm. 

Med satsningen vill varumärket fördjupa relationerna med storstadsborna och på så sätt stärka varumärket i en tid där konkurrensen från nätet hårdnar. 

– Under pandemin har allt fler storstadsbor fått upp ögonen för friluftsliv vilket skapar en bra grogrund för att etablera en hybridbutik som både säljer och reparerar sina produkter samt erbjuder olika inspirerande aktiviteter som ska få fler människor att upptäcka och ta hand om naturen, säger Caroline Karlström. 

LÄS OCKSÅ: Lista bolag för bolag – så växer den stekheta outdoorhandeln: ”Otrolig injektion”

Caroline Karlström, marknadschef för Lundhags.

Foto: Pressbild

LÄS OCKSÅ: Unik kartläggning: Så går det för Team Sportia och Sportringen – butik för butik

En utmaning framöver är att optimera relationen, och skapa synergier mellan den fysiska och den digitala världen, säger hon. 

– Butikerna ska visa vilka vi är och ska etablera relationer med människor i storstäderna. Webben som kanal är bra på mycket, men kan aldrig ersätta det fysiska mötet mellan människor, säger Caroline Karlström.

Butiken i Göteborg öppnar 8 december, den i Stockholm under första kvartalet 2023. Bägge kommer att vara drygt 320 kvadratmeter stora. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev