lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Lindex satsar på femtech: ”En riktig game changer”

Publicerad: 25 januari 2022, 08:44

Lindex tar klivet in i femtech med egna varumärket Female Engineering. ”Vi positionerar oss på en attraktiv tillväxtmarknad med stor potential”, säger vd Susanne Ehnbåge.

Ämnen i artikeln:

Lindexinnovationer

Mikael Sydner

mikael.sydner@bonniernews.se


Produkterna inom Female Engineering är baserade på flera års forsknings- och utvecklingsarbete av Lindex underklädesexperter – något som skett tillsammans med forskare, textilingenjörer och produkt- och materialinnovatörer. 

Ett urval av sortimentet ska lanseras till sommaren på lindex.com, femaleengineering-official.com samt i utvalda Lindex-butiker.

– Med Female Engineering i Lindex varumärkesportfölj positionerar vi oss på en attraktiv tillväxtmarknad med stor potential. Det är en riktig ”game changer” vars innovativa och hållbara produkter med patenterad teknologi fokuserar på att lösa kvinnors behov genom livets faser som menstruation, graviditet, efter förlossning, amning, klimakteriet och inkontinens. Behov som inte tillgodosetts på det här sättet tidigare. Vår lansering är början på en intressant resa som kommer att byggas och utvecklas tillsammans med våra kunder, säger Susanne Ehnbåge i en kommentar. 

Som ytterligare en del i satsningen på femtech förvärvar Lindex en majoritetspost i startup-bolaget Spacerpad AB. 

Spacerpads mål är att bekämpa mensfattigdom och främja en hållbar konsumtion. Bolaget har utvecklat ett återanvändningsbart mensskydd med en helt ny patentsökt innovativ teknik.

Spacerpads drivs av Lena Berglin, docent i textil design och teknologi vid Textilhögskolan, Högskolan i Borås, och Karin Högberg, universitetslektor i vårdvetenskap. 

– Kvinnan och hennes behov är allt för oss. Vår ambition är att tillsammans möjliggöra att det innovativa mensskyddet kommer ut till flickor och kvinnor som lever i mensfattigdom och därmed bidra till att kvinnors och flickors egenmakt stärks, säger Susanne Ehnbåge.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev