lördag10 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Lidl agerar för att dämpa inflationen – sänker och låser priset på hundratals varor

Publicerad: 23 mars 2023, 06:38

Lidls Sverigechef Jakob Josefsson.

Foto: Sören Andersson

Från och med måndag kommer Lidl att sänka och låsa priset på ett stort antal varor. ”De här åtgärderna kommer kosta pengar, men vi är beredda att ta kostnaden”, säger Sverigechefen Jakob Josefsson.

Ämnen i artikeln:

LidlDagligvaror

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Lidl agerar, för att dämpa inflationen. Det skriver kedjan i ett pressmeddelande. Detta genom att inför ett fast lägre pris på över hundra varor.

– Vi har valt ut ett stort antal populära produkter som vi kommer att ge ett nytt lägre standardpris. De här åtgärderna kommer kosta pengar, men vi är beredda att ta kostnaden och göra vad som krävs för att stötta svenska hushåll i en ekonomiskt utmanande tid. Vi redovisar öppet vilka produkter som omfattas av prisstoppet och kommer synliggöra det i butikerna, säger Sverigechefen Jakob Josefsson.

Från och med nu på måndag, 27 mars, kommer Lildl att sänka och låsa priserna på ett antal produkter. Listan kommer att utökas de närmaste veckorna. Detta som ett led i att stötta de svenska hushåll som drabbas hårt av inflationen.

– Med vår affärsmodell där vi alltid pressar priserna har vi som aktör i dagligvarubranschen ett stort ansvar. Vi kommer fortsatt att erbjuda starka kampanjer, men vi har nu, i nära samarbete med våra leverantörer, kommit överens om att sätta nya lägre priser på över hundra varor i alla våra butiker i Sverige, säger Jakob Josefsson.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev