måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Kronans Apotek utvecklar kundtjänsten – och flyttar den från Ljusdal till Kalmar

Publicerad: 8 juni 2021, 07:31

Kronans Apotek inleder samarbete med en ny partner för sin kundtjänst. Det innebär att verksamheten från Ljusdal till Kalmar. Ett 40-tal anställda berörs. ”Vi känner att vi kan växa med den här samarbetspartnern”, säger vd Anders Torell.

Ämnen i artikeln:

OmorganisationKronans ApotekApotek

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Kronans Apotek vill utveckla sin kundtjänst – och inleder samarbete med ny partner.

– Apoteksmarknaden utvecklas snabbt med digifysisk handel vilket gör att det ställs nya krav på kundservice. Vi ser att de kraven bättre kan mötas i ett bolag som hanterar kundservice även åt andra. Vi känner att vi kan växa med den här samarbetspartnern och genom deras bredd också snabbt skala upp och få hjälp med fler delar och därmed effektivare och snabbare möta våra kunders förväntningar, säger vd Anders Torell i en kommentar.

Från och med oktober ska Webhelp ha tagit över ansvaret för kundtjänsten. Den kommer att skötas från ett kontor i Kalmar. 25 personer kommer att jobba med Kronans Apoteks kundtjänst, varav drygt tio personer ska nyrekryteras.

Det här innebär att den nuvarande verksamheten i Ljusdal avvecklas.  Den drivs av  ICT Health Support, ett systerbolag  till Kronans Apotek. Samtliga som jobbar där har erbjudits möjligheten att söka tjänster hos Webhelp i Kalmar. Enligt presskontakt Linda Wakeham är det ett 40-tal personer som arbetar med kundservicen i Ljusdal.

”Planen är att uppdraget fasas ut till Webhelp  och ska vara helt överlämnat i oktober. Under tiden kommer vi stötta våra medarbetare så mycket vi kan bland annat genom att erbjuda alla möjlighet att söka tjänsterna hos vår nya partner, se om vi kan hitta andra jobb inom koncernen samt erbjuda stöd via Trygghetsrådet. Den farmaceutiska rådgivningen behålls, precis som alltid, internt hos våra farmaceuter”, skriver hon i ett mail till Market.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev