fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Krisbolaget i akut behov av pengar – så ska Rizzo Group undvika konkurs

Publicerad: 27 februari 2023, 12:58

Foto: Monika Nilsson Lysell

Rizzo Group är i akut behov av pengar. Nu vill styrelsen att en företrädesemission genomförts för att få in mer kapital. Annars riskerar bolaget att gå i konkurs.

Ämnen i artikeln:

Rizzo GroupDetaljhandeln

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Rizzo Group är i akut behov av pengar. Styrelsen bedömer att befintligt rörelsekapital inte är tillräckligt utifrån de behov som finns under de kommande tolv månaderna. Därför föreslår den att en företrädesemission genomförs.

Genom en företrädesemissionen ska det egna kapitalet återställas samtidigt som rörelsekapital tillförs. Målet är att åtgärden ska generera minst 130 miljoner kronor – och som mest 153 miljoner kronor.

Zenith har lämnat ett garantiåtagande som uppgår till 50 miljoner kronor. Det motsvarar drygt 38 procent av det lägsta antalet och cirka 33 procent av det högsta antalet B-aktier som kan emitteras.

För att klagar den dagliga driften vill Rizzo Group genomföra en nyemission av B-aktier på runt 32 miljoner kronor till Zenith. Dessutom har bolaget ingått ett avtal med Zenith om både ett konvertibellån och ett brygglån.

Beslut om åtgärderna fattas vid en extra bolagsstämma 27 mars.

LÄS OCKSÅ: Lars Fins talar ut – efter avhoppet från Rizzo: ”Det tuffaste och mest krävande jag har varit med om”

I ett pressmeddelande skriver styrelsen att deras bedömning är att det är svårt att hitta andra finansieringsmöjligheter för Rizzo Groups fortsatta drift.

”Om företrädesemissionen inte fullföljs riskerar bolaget därför att försättas i konkurs”, skriver de.

Trots problemen gör styrelsen bedömningen att det finns goda förutsättningar att vända verksamheten till tillväxt och lönsamhet framåt.

”För att ytterligare stärka bolagets marknadsposition samt skapa förutsättningar för lönsamhet har ledningen och styrelsen fastställt en ny affärsplan samt initierat implementeringen av en omställning inom bolaget.”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev