Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Klockvarumärket har sagt upp 15 procent av de anställda: ”Försökt undvika stora neddragningar”

Publicerad: 9 juni 2022, 11:20

Daniel Wellington tvingas spara. Klockvarumärket har sagt upp 200 personer. ”Vi gör en transformation av bolaget”, säger presschef Camilla Åstrand.

Ämnen i artikeln:

Accessoarer

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Daniel Wellington gör stora nedskärningar och säger upp persona, det rapporterar Breakit

– Cirka 200 roller av våra cirka 1300 anställda berörs, vilket motsvarar 15 procent av alla våra anställda globalt. På huvudkontoret i Stockholm berörs mer än hälften av rollerna. Det är roller på alla avdelningar och alla nivåer som berörs för att snabbt skala kostnad, säger Camilla Åstrand till sajten. 

Hon berättar vidare att uppsägningarna beror på att Daniel Wellington nu gör en transformation av bolaget där det ska bli mindre och ha bättre förutsättningar för lönsamhet. 

– Tyvärr kräver den transformationen en kraftig minskning av kostnader. Vi har försökt undvika att göra stora nerdragningar på personal och i stället fokuserat på att stänga lokala bolag och en stor del av vårt olönsamma butiksnät. Vår prognos var att det skulle vara tillräckligt, men både covids fortsatta grepp om Kina, kriget i Ukraina och inflation slår för hårt mot vår kategori och nu behöver vi tyvärr dra ner kraftigt även på antalet roller i organisationen. 

Alla delar av organisationen berörs av nedskärningarna. 

– Vi har sedan två år tillbaka redan skalat ner hårt på vårt kostsamma butiksnät med lokala bolag som grund. Det arbetet fortsätter, säger Camilla Åstrand. 

Hon säger till Breakit att Daniel Wellington inte planerar att lämna några marknader. 

– Vi arbetar mot en annan affärsmodell där vi säljer våra produkter genom distributörer, marknadsplatser och egen web, istället för genom egna bolag och egna butiker. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev