Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Klarna storsatsar i Göteborg – skapar 500 jobb: ”Kommer att spela en viktig roll”

Publicerad: 6 december 2021, 09:52

Teknikchefen Koen Köppen gläds över Klarnas satsning på en produktutvecklingshub i Göteborg.

Betaljätten Klarna öppnar en produktutvecklingshub i Göteborg. Satsningen väntas generera 500 jobb. ”Kommer att spela en viktig roll för att kunna skala upp och nå våra ambitiösa mål”, säger teknikchefen Koen Köppen.


Ämnen i artikeln:

Klarna

 

Klarna etablerar en produktutvecklingshub i Göteborg. 

Genom att samla kompetens och utöka arbetsstyrkan vill betaljätten därmed accelerera bolagets tekniska produktutveckling. 

– Klarna har utvecklats snabbt de senaste åren och gått från att vara en svensk betalningsleverantör till att bli ett omfattande globalt shoppingekosystem, som i grunden förändrar hur konsumenter betalar, shoppar och sköter sina bankärenden. Detta har varit möjligt eftersom att vi samlar världens bästa talanger inom bland annat ingenjörsskap och produktutveckling. Vi är nu oerhört glada över att kunna starta upp en ny hub i Göteborg, det kommer att spela en viktig roll för att kunna skala upp och nå våra ambitiösa mål, säger Koen Köppen i en kommentar 

Satsningen kommer att generera 500 arbetstillfällen. Det är fortfarande oklar var i Göteborg hubben kommer att placeras. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Klarna

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev