Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Klarna köper prisjämförelsesajten: ”Spända över vad vi kan åstadkomma tillsammans”

Publicerad: 2 november 2021, 08:57

Pricerunner blir en del av Klarna.

Klarna köper Pricerunner. ”Förvärvet kommer att stärka vårt erbjudande”, säger produktchefen David Fock.

Ämnen i artikeln:

KlarnaPricerunner

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Klarna har tecknat ett avtal om förvärv är prisjämförelsesajten Pricerunner, det skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

Betaljätten ser att Pricerunner kommer att tillföra nya funktioner i form av produktrecensioner och prisjämförelser i Klarna-appen och på så sätt förbättra shopping-, betal- och bankupplevelsen för deras kunder. 

– Förvärvet kommer att stärka våra bank-, kort- och betaltjänster och öka vår konkurrenskraft. Det cementerar också att Klarna inte kommer att vara någon marknadsplats utan ett livskraftigt och konkurrenskraftigt alternativ för detaljhandelsaktörer mot Amazon, Google och Facebook. Pricerunnerteamet är en talangfull och passionerad grupp som kommer att passa perfekt in hos oss och vi är spända över vad vi kan åstadkomma tillsammans, säger David Fock i en kommentar. 

Så här kommenterar Pricerunners vd Mikael Lindahl affären. 

– Vi har ägnat de senaste fem åren åt att bygga om Pricerunner från grunden och skapa den bästa prisjämförelsesajten samtidigt som vi hjälper retailaktörerna att utveckla sin verksamhet. Vi ser Klarna som den idealiska partnern för att accelerera tillväxten och uppnå vår långsiktiga vision om att bli den mest omtyckta prisjämförelsesajten i världen.

Köpeskillingen framgår inte av pressmeddelandet. Innan affären kan slutföras måste den godkännas av berörda myndigheter. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev