torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Kjell & Company satsar på pantad elektronik: ”Maximera nyttan av teknik”

Publicerad: 8 maj 2023, 11:47

Tjänsten kommer att finnas tillgänglig i 16 butiker

Foto: Pressbild

Elektronikjätten Kjell & Company inleder en satsning på återanvändning. I 16 utvalda butiker kommer kunderna att kunna panta sin elektronik.

Ämnen i artikeln:

Kjell & CompanyHandeln

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


LÄS OCKSÅ: Mörka besked från handelns småföretag: ”Ser att lönsamheten är pressad”

Initiativet springer ur det faktum att miljontals fungerande datorer, telefoner och surfplattor ligger oanvända i svenskarnas hem. Enligt en undersökning från Novus uppgår antalet till så många som 15 miljoner.

– Att maximera nyttan av teknik har präglat Kjells verksamhet i över 30 år. Tyvärr finns det idag väldigt mycket fullt fungerande teknik i våra hem som inte används. Därför satsar vi nu på att erbjuda marknadens bästa service för återanvändning av teknik, både vad gäller ersättning och trygghet i hanteringen. Genom detta initiativ ger vi ännu fler tillgång till vardagsteknik som passar olika behov och plånböcker, säger Adam Bosshammar, chef över affärsutveckling på Kjell & Company.

Det hela ska genomföras via ett samarbete med företaget Reuseit. De ska stå för kvalitetssäkring, rekonditionering samt säker radering av innehållet på teknikprylarna.

Så här säger Reuseit:s vd Daniel Steneby om samarbetet:

– Reuseit, som sedan mars 2021 ingår i Elanders AB, har över 20 års erfarenhet av säker hantering, rekonditionering och återförsäljning av begagnad IT-utrustning. Tillsammans med Kjell & Company skapar vi en unik infrastruktur för att sätta rätt teknik i rätt händer och förlänga livslängden på begagnad IT. Vårt gemensamma initiativ skall spara både på jordens resurser men också vara snäll mot konsumenternas plånbok.

Möjligheten att panta elektronisk utrustning kommer till en början endast kunna göras av de som är medlemmar hos Kjell & Company.

Den hemelektroniken som lämnas in och uppnår en hög kvalitetsnivå som möter kraven, kommer Kjell & Company sedan lägga ut till försäljning på deras hemsida.

I dessa butiker kommer du kunna panta din hemelektronik:

Kungsmässan, Kungsbacka
Frölunda Torg, Göteborg
Kongahälla Center, Kungälv
Väla Centrum, Ödåkra
Nova Lund, Lund
Carlsgatan, Malmö
Triangeln, Malmö
Drottninggatan 18, Karlstad
Tornby, Linköping
Erikslund Shopping Center, Västerås
Farsta Centrum, Farsta
Mall of Scandinavia, Solna
Kungsgatan, Stockholm
Gränbystaden, Uppsala
Birsta City, Sundsvall
Avion Shopping, Umeå

LÄS OCKSÅ: Ikea mångmiljonsatsar – rustar ett av sina svenska varuhus: ”Rör sig om flera olika projekt”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev