Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Kappahl storsatsar digitalt – gör en investering på 200 miljoner

Publicerad: 7 september 2021, 05:47

Kappahl storsatsar digitalt.

Foto: Pressbild

Kappahl investerar 200 miljoner konor i digital transformation. ”Om ett par år kommer vårt affärsstöd ligga i absolut framkant”, säger vd Elisabeth Peregi.


Ämnen i artikeln:

Kappahl

Kappahl investerar 200 miljoner kronor i digital transformation med en ny plattform som kommer att utgöra grunden för nya affärer och kundupplevelser, både fysiskt och digitalt, i framtiden. 

De närmaste åren kommer bolaget att storsatsa på IT-struktur och affärsstöd samt genomföra stora digitala uppgraderingar. 

– Om ett par år kommer Kappahls affärsstöd ligga i absolut framkant i vår bransch och bidra till att skapa inspirerande kundmöten varje dag, säger Elisabeth Peregi. 

Målet med arbetet är att effektivisera verksamheter med ett mer kundcentrerat affärsstöd samt samt skapa möjligheter för att bli mer snabbrörliga när det gäller affärsutveckling. 

Syftet är också att höja kundupplevelsen. 

– Investeringen vi gör är direkt kopplad till vår affärsplan och blir viktig för totalupplevelsen av Kappahl. Vi blir väl rustade att möta kundens nya köpbeteenden i alla kanaler och för tillväxt utanför vår befintliga affär, säger Elisabeth Peregi. 

Kappahl får ett molnbaserat affärssystem med integrerad kassa och betallösning för både fysiska och digitala butiker. 

Man investerar även i andra systemlösningar. 

– Moderna verktyg och processer ger förutsättningar för Kappahls affärsutveckling. Vi förstärker vår IT-organisation och rekryterar ett 20-tal tjänster, allt från utvecklare och lösningsarkitekter till projektledare med fokus på att knyta ihop IT och verksamhet. Det kommer bli en fantastisk utvecklingsresa att vara del av, säger IT-direktör Johanna Nordholm. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Kappahl

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev