fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Instabox tar in 1,8 miljarder – ökar trycket i Europa

Publicerad: 21 april 2022, 08:22

Leveransbolaget Instabox tar in cirka 1,8 miljarder kronor i en ny investeringsrunda. ”Finansieringen kommer att hjälpa oss att utveckla vårt koncept vidare”, säger Alexis Priftis, vd och medgrundare.

Ämnen i artikeln:

InstaboxE-handelLeveranser

Mikael Sydner

mikael.sydner@bonniernews.se


Investeringsrundan omfattar 190 miljoner dollar och leds av riskkapitalbolaget Verdane. Övriga investerare är befintliga ägare, bland annat Creades, EQT Ventures och Nineyards samt ett antal nya investerare.  

I och med rundan når Instabox en värdering på cirka en miljard dollar - och blir därmed den senaste svenska enhörningen (vilket är vad teknikbolag som får en värdering på över en miljard kronor kallas).

Pengarna ska användas till att ”fortsätta investera i hållbara lösningar, optimera sin marknadsledande teknologi och öka sitt avtryck på andra europeiska marknader” heter det i en kommentar. 

– Jag är glad för förtroendet som både befintliga och nya investerare visat oss. Den globala paketmarknaden fortsätter att växa varje år och Instabox leveranser skiljer oss från traditionella leveransföretag. Den nya finansieringen kommer att hjälpa oss att utveckla vårt koncept vidare och förbättra vår service och göra den ännu mer hållbar och kundfokuserad, säger Alexis Priftis i en kommentar.

Instabox rankades nyligen som det tredje snabbast växande techföretaget i Europa av Financial Times, med en årlig tillväxttakt på cirka 300 procent.

Företaget jobbar med leveranser till paketskåp och hemleveranser i Sverige, Norge, Danmark, Nederländerna och Tyskland.

LÄS MER: Rekordtillväxt för Instabox – var femte svensk använde tjänsten under förra året 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev