Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Ikeas nya drag – blir elleverantör

Publicerad: 17 augusti 2021, 06:27

Ikea börjar sälja el.

Foto: Stefan Nilsson och Conny Sillén

Ikea fortsätter att utveckla sitt erbjudande i hög takt. Nu ger sig möbeljätten in på elmarknaden och börjar sälja el direkt till konsument.


Ämnen i artikeln:

MiljöIkea

Efter second hand-satsningar, bostadsbyggande och nya butiksformat kommer nu nästa drag från Ikea.

Genom tjänsten Strömma kan konsumenter i Sverige snart köpa miljömärkt el från möbeljätten, i samarbete med Svea Solar.

– Vårt mål är att bli klimatpositiva senast 2030 genom att minska klimatutsläppen med mer än vad vi själva släpper ut. Genom Strömma elavtal vill vi nu tillsammans med medarbetare, kunder och partners skapa världens största rörelse för förnybar energi, säger Jonas Carlehed, hållbarhetschef på Ikea Sverige, i ett pressmeddelande.

Snart kan konsumenter i Sverige köpa el hos Ikea. Från vänster: Erik Martinson, vd Svea Solar, Bojan Stupar, försäljningschef, Ikea Sverige och Jonas Carlehed, hållbarhetschef, Ikea Sverige.

Foto: Emma Larsson

Strömma erbjuder el från sol och vind till en fast månadsavgift på 39 kronor samt en rörlig kostnad beroende på hur mycket som förbrukas. Tjänsten är märkt med Bra Miljöval. Via en app kan kunden följa sin förbrukning. De som har köpt solcellspaket från Ikea kan dessutom följa sin egen produktion i appen och sälja tillbaka den el som de själva inte använder.

– Ikea vill göra det lättare för fler att leva ett mer hållbart liv hemma. Redan i dag erbjuder vi smarta och energieffektiva produkter och tjänster som bidrar till att förlänga livet på produkter, minska avfall, spara vatten och att äta mer hälsosamt. Samt att minska el-förbrukningen. Att nu göra el från sol och vind till ett lågt pris tillgänglig för fler känns som nästa naturliga steg på vår hållbarhetsresa, säger Bojan Stupar, försäljningschef på Ikea Sverige.

LÄS MER: Tre nya etableringar klara – här öppnar Ikea studios under hösten 

Andreas Dyrberg Skog

Redaktör

andreas.dyrberg-skog@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

MiljöIkea

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev