söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Ica pekar ut vägen framåt – och fortsätter att investera: ”Kraftsamling”

Publicerad: 11 december 2019, 07:00

Ica Gruppen planerar att hålla en fortsatt hög investeringstakt kommande år. Samtidigt pekar styrelsen ut prioriterade områden där koncernen måste ompositionera sig.

Ämnen i artikeln:

Ica GruppenDagligvaror

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


I dag håller Ica Gruppen kapitalmarknadsdag. Inför den meddelar koncernen att investeringstakten kommer att vara fortsatt hög kommande år.

Investeringarna för 2019 beräknas landa på 3,3 miljarder kronor, vilket är något lägre än vad som tidigare kommunicerats. 2020 beräknas nivån bli fyra miljarder kronor.

Det handlar om investeringar i butiksnätet, IT, CRM och e-handel. Bland annat planerar gruppen satsningar i Baltikum genom expansion och ett nytt huvudlager i Riga.

Styrelsen pekar också ut fem områden där Ica Gruppen behöver förbättra sin position genom förflyttning:

■ Gemensamma inköp i Ica Gruppen
■ Skapa affärsvärde genom AI och avancerad analys
■ Transformation för att minska kostnaderna och bygga nya förmågor
■ Klimat bortom neutralitet
■ Stärkt ekosystem kring maten

– Ica står väl positionerade och har tagit stora kliv för att utnyttja potentialen i koncernstrukturen de senaste åren. Men för att säkra Icas fortsatta framgång i en föränderlig omvärld och tillvarata möjligheterna krävs fortsatt kraftsamling inom ett antal viktiga områden. Vi pekar därför ut våra viktigaste förflyttningsområden som vi kommer arbeta med under de kommande tre åren. Vi kommer internt att målsätta respektive område och mäta förflyttningen varje år, säger vd Per Strömberg i en kommentar.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev