fredag9 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

H&M och Ikea lanserar gemensamt designprojekt i London: ”Starten på ett spännande äventyr”

Publicerad: 7 april 2022, 06:28

H&M och Ikea lanserar ett gemensamt designprojekt i London. ”London är fullt av briljanta idéer och kreativa personer, vi vill möta dessa kreatörer där de är”, säger Camilla Henriksson, chef för global varumärkesinnovation på H&M.

Ämnen i artikeln:

IkeaH&M

JF

Julia Forsberg

julia.forsberg@bonniernews.se


Inka Group och H&M lanserar det gemensamma designprojektet Atelier100. Pilotprojektet kommer att ta plats i London genom ett inkubatorprogram där kreativa personer ska kunna inspireras av varandra, växa sina verksamheter genom mentorskap samt skapa kommersiellt livskraftiga produkter i en ny butik som öppnat i Livat Hammersmith i maj. 

– Vi ser det här som starten på ett väldigt spännande äventyr. London är fullt av briljanta idéer och kreativa personer, vi vill möta dessa kreatörer där de är, säger Camilla Henriksson, chef för global varumärkesinnovation på H&M. 

Kreativa skapare som bor inom en radie av 100 kilometer från London uppmanas att ansöka om en plats i programmet. 20 sökande kommer sedan att väljas ut till programmet där de får ta del av ett mentorsskap från ledande experter inom designområdet.

– Vi är två kreativa och nyfikna varumärken med nära förbundna värden och ett delat syfte: att hitta nya mångsidiga idéer för framtiden. Det var så idén om Atelier100 kom till, säger Marcus Engman, kreativ chef på Ingka Group.

– H&M och Ingka Group ser det här som en möjlighet att engagera sig direkt med kreativa personer och skapare, ge dem den synlighet som de förtjänar och stötta dem i att ta deras verksamhet till nästa nivå, säger Camilla Henriksson. 

 

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev