fredag9 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Historisk dag när Ikea intog helt ny kontinent – expansion till flera länder planeras

Publicerad: 11 augusti 2022, 05:37

I går öppnade Ikea sitt första varuhus i Chile. Det innebar också debut för den svenska möbeljätten i Sydamerika. Foto: Pressbild

Ikea har intagit en ny kontinent. I går var det premiär för den svenska möbeljätten i Sydamerika när ett varuhus öppnade i Chile. ”Det här är en historisk och speciell dag för oss”, säger Jon Abrahamsson-Ring, vd för Inter Ikea Group.

Ämnen i artikeln:

Ikea

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Ikea har tagit klivet in på en ny kontinent. I går öppnade Ikea i Santiago i Chile. Det kommer att kompletteras med en butik i staden. Dessutom startas e-handel med ett distributionscenter samtidigt som upphämtningsställen etableras för att göra Ikea tillgängligt i hela landet. 

LÄS OCKSÅ: Bildspecial från premiären: I dag öppnar Ikea sitt första svenska cityvaruhus

I går, 10 augusti, öppnade varuhuset i chiles huvudstad Santiago. Foto: Pressbild

LÄS OCKSÅ: Varuhuschefen jublar över mottagandet: ”Går i en glädjebubbla”

– Det här är en historisk och speciell dag för oss eftersom det här är det första varuhuset på den sydamerikanska kontinenten. Jag är tacksam över allt hårt arbete som har lagts ner av alla inblandade för att göra det här möjligt. Ikeas vision är att skapa en bättre vardag för de många människorna. Genom ett första varuhus tillsammans med möjligheten till onlinehandel med lokala upphämtningställen, hedrar vi den visionen i Chile, säger Jon Abrahamsson-Ring i en kommentar. 

Etableringen i Sydamerika sker i samarbete med franchisetagaren Falabella. Tanken är att de ska ta Ikea till fler länder på kontinenten där Colombia och Peru står på tur. 2023 öppnas ett varuhus i den colombianska huvudstaden Bogotá. 

– Vi är stolta över att göra Ikea, ett av de mest beundrade och framgångsrika varumärkena över hela världen, tillgängligt för våra kunder, säger vd Gaston Bottazzini. 

LÄS OCKSÅ: Lena Herder klättrar uppåt på maktlistan: ”Vi har varit mer offensiva än tidigare”

Satsningen i Chile har genererat 823 arbetstillfällen. Foto: Pressbild

LÄS OCKSÅ: Här är Ikeas besked om testet med mindre butiker: ”Inte omöjligt att det kommer ytterligare” 

Falabella är en väletablerad detaljhandelsaktör i Sydamerika. 

– Falabella har stor erfarenhet av att utveckla och framgångsrikt driva detaljhandelsföretag, och tillsammans är vi fast beslutna att göra IKEA älskat av kunderna och samhället i stort”, säger Maria Johansson, expansionchef för Ikea. 

Genom etableringen av Ikea i Chile skapas 823 arbetstillfällen. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev