fredag9 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Här lanserar Ikea och H&M gemensam pilot: ”Bara början på resan”

Publicerad: 2 juni 2022, 11:53

Livat Hammersmith.

Hållbart och hyperlokalt är ledorden för retailjättarnas första gemensamma marknadsplats Atelier 100 i Hammersmith, London.

Ämnen i artikeln:

MarknadsplatsIkeaH&M

HP


I dag öppnar marknadsplatsen Atelier100 i Ingka-ägda köpcentrum Livat i Hammersmith i London. Satsningen som är den första av sitt slag ger lokala kreatörer och tillverkare en möjlighet att sälja sina produkter.

– Jag är stolt över öppningen av den första Atelier 100-butiken. Varje vrå av butiken har sin egen berättelse, från de lokala produkterna på hyllorna till set återvunna materialet som använts till hyllorna, säger Marcus Engman, kreativ chef på Ikea.

Kriteriet för att få sälja sina produkter på marknadsplatsen är att tillverkningen sker inom tio mils radie. De första 20 lokala keatörerna har valts ut och kommer att genomgå ett skräddarsytt mentorskapsprogram och erhålla ekonomisk stöttning. Målet är att deras produkter ska finnas på hyllorna i oktober. Fram tills dess kommer butiken att sälja produkter designade och producerade av lokala kreatörer. 

– Detta är bara början på resan för Atelier100. Vi ser fram emot att se vilken effekt den här piloten har på den lokala design-scenen, säger Camilla Henriksson, global varumärkeschef på H&M. 

Christian Engman, kreativ chef Ikea och Camilla Henriksson, global varumärkeschef H&M

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev