Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Här går startskottet för apotekskedjans drive thru-satsning: ”Räknar med att expandera tjänsten”

Publicerad: 4 april 2022, 06:06

Kronans Apotek satsar på drive thru. Först att få tjänsten är apoteket vid Kronoparken i Karlstad.

Kronans Apotek satsar på drive thru. I dag lanseras tjänsten hos kedjans apotek vid Kronoparken i Karlstad. ”Jag räknar med att expandera tjänsten under 2022”, säger vd Hannes Hasselrot.

Ämnen i artikeln:

Kronans Apotek

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Från och med i dag kan kunder till Kronanas Apotek på Universitetsgatan vid Kronoparken i Karlstad hämta upp sina varor via en drive thru. 

– Det här innebär att exempelvis föräldrar som varit på primärvårdsjouren med ett sjukt barn kan köra till apoteket och ta ut sitt recept efteråt, utan att behöva ta ut barnet ur bilen. Vi minskar också smittorisken i till exempel pandemi- och influensa­tider eftersom man slipper vistas med andra inne i butiken, säger regionchef Christina de Melo. 

En lucka har öppnats längs en av ytterväggarna där kunderna kan hämta ut apoteksvaror, hämta ut recept eller paket samt få rådgivning. 

– Enad handel är framtiden och drive thru är ytterligare ett stort steg dit. Kunderna kan själva välja om de vill beställa på nätet och hämta sina varor direkt från bilen eller handla och hämta läkemedel på plats. Det här är del av vår förändring och anpassning för att möta kunderna och för att skapa fler trygga och smidiga sätt för dem att handla och få sina produkter levererade. Jag räknar med att expandera drive thru tjänsten till fler apotek under 2022, säger Hannes Hasselrot i en kommentar. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev