söndag2 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Hälsokoncernen växer genom förvärv – och rustar för kraftig tillväxt

Publicerad: 5 oktober 2021, 08:13

Jimmy Lidberg tar över som vd för Holligruppen vid årsskiftet och Mattias Kontio blir ny marknadschef.

Holligruppen, som bland annat driver Naturprodukter.se, växer genom förvärv. Koncernen vill fördubbla omsättningen fram till 2023. Som ett led i det genomförs även organisationsförändringar.


Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Holligruppen driver i dag Naturprodukter.se samt tre fysiska butiker under samma varumärke. Koncernen har också ett ben i leverantörsledet med flera egna produkter.  

Nu växer gruppen genom att förvärva Restore.se, en hälsobutik på nätet. 

– Vi ser förvärvet som ett perfekt nästa steg för att nå den hälsomedvetna kunden. Restore har en stor kundbas och erbjuder många starka varumärken på frammarsch. Detta blir ett naturligt steg i vår expansion. Vi ser flera synergieffekter i vår logistikkedja då vi kan effektivisera kostnaderna med gemensam lagerhantering och bakomliggande system, säger Jimmy Lidberg i en kommentar. 

Jimmy Lidberg, som vunnit OS- och VM-medaljer i brottning, tar över som vd för koncernen vis årsskiftet. Han har tidigare lett ett av dotterbolagen. 

Under 2021 väntas Holligruppen omsätta 27 miljoner kronor. Målet är att verksamheten 2023 ska omsätta 50 miljoner kronor. 

Som ett led i de ambitionerna har Mattias Kontio värvats som ny marknadschef för gruppen. Han är veteran inom hälsobranschen och har bland arbetat med kedjan Hälsokraft och haft styrelseuppdrag inom Svensk Egenvård. 

– Jag kommer att bidra med erfarenhet från branschen och styrkan att paketera och sälja in de egna varumärkena. Jag tror starkt på samarbeten, att inte bara vara en logistikpartner, utan att arbeta närmare våra leverantörer så att vi tillsammans kan skapa tillväxt, säger han i en kommentar. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev