tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Hajpade rakhyvelsföretaget plockar in nästan 300 miljoner – från specifika investerare

Publicerad: 20 oktober 2022, 12:50

Vissa investerare har kunnat köpa aktier i Estrid till ett reducerat pris, detta för att öka mångfalden inom företaget. Foto: Pressbild

E-handlaren Estrid, vars verksamhet grundar sig i en prenumerationstjänst för veganska rakhyvlar, plockar in nästan 300 miljoner i en investeringsrunda.

Ämnen i artikeln:

E-handel

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


En rad välkända namn både inom och utanför handeln, bland annat Silvana Imam, står på listan som nya investerare i Estrid.

Det snabbväxande rakhyvelsföretaget Estrid har tagit in nästan 300 miljoner i nytt kapital i den senaste investeringsrundan. 100 miljoner kommer i form av ett lån från Ark Kapital, och 180 miljoner kronor är riskkapital från investerare.

Estrid omsatte 250 miljoner kronor via de 16 marknaderna företaget är verksamma på under 2021.

Bolaget har ett uttalat mål om att sträva efter inkludering och mångfald. I linje med den målsättningen har Estrid strategiskt låtit vissa investerare köpa aktier till en reducerad prislapp.

– Även om vi har kommit en bra bit på vägen reflekteras samhällsstrukturerna fortfarande i vår ägarbas. Förhoppningsvis ser verkligheten annorlunda ut för nästa generations start-ups. Vi hoppas att vårt initiativ kan vara startskottet på fler konkreta åtgärder för att öka mångfalden i företags ägarlistor, säger Estrids vd Ben Eliass i en kommentar.

Det nytillkomna kapitalet ska användas till produktutveckling, expansion till nya marknader och förstärkning av varumärket på befintliga 16 marknader.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev