Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

H&M flaggar för omfattande förändringar i IT-organisationen – fackliga förhandlingar inleds

Publicerad: 8 september 2022, 12:46

Foto: Shutterstock

På ett internt möte under onsdagen flaggade H&M för omfattande förändringar i sin IT-organisation, det rapporterar Breakit. Verksamheten sysselsätter 4 000 personer.


Ämnen i artikeln:

H&M

Enligt uppgifter till Breakit flaggade H&M vid ett internt möte för omfattande förändringar inom funktionen Business Tech. 

– Det arbetsgivaren kommunicerade i går var att den ser ett behov av viss kompetensväxling och att vissa kan komma att behöva lämna på grund av omorganisationen, säger Sofia Almbrandt, ordförande för den lokala fackklubben Akademikerföreningen till sajten. 

Hur många personer som kommer att beröras av förändringen gavs inget besked om vid mötet. Nu inleds fackliga förhandlingar som väntas vara klara under första kvartalet 2023, enligt uppgifter till Breakit. 

H&M:s pressavdelning kommenterar uppgifterna i ett mejl till sajten. 

”Som vi tidigare har kommunicerat pågår en transformation i alla delar av företaget för att möta kundernas ständigt ökande förväntningar och vi genomför kontinuerligt aktiviteter på hela företaget för att stärka vår konkurrenskraft ytterligare. Den långvariga effekten av pandemin och osäkerheterna i omvärlden innebär också att vi fortsätter arbetet för att säkerställa att vår verksamhet är flexibel, effektiv och snabb. Som en del i det här arbetet berörs både anställda och konsulter inom funktionen Business Tech”, skriver pressavdelningen. 

H&M har investerat tungt inom tech-området under de senaste åren. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

H&M

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev