Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Grön uppstickare kör hem växter till dörren: ”Vi ska fylla ett tomrum”

Publicerad: 19 november 2021, 11:03

Lalaplants grundare Håkan Skyttmo och Eric Botéus.

Foto: Pressbild

Startupen Lalaplants utmanar marknaden för e-handel med växter och planteringstillbehör – både i Sverige och internationellt. ”Under pandemin insåg vi att man kunde få hem allt till dörren snabbt och enkelt utom just växter”, säger delgrundaren och vd:n Håkan Skyttmo.

Ämnen i artikeln:

E-handelLeveranser

Mikael Sydner

mikael.sydner@bonniernews.se


Lalaplants startade sin verksamhet med en pilot i Sverige under sommaren och tar nu ett kliv för att växa på den svenska marknaden och på sikt satsa internationellt.

Idén – att sälja växter, krukor och tillbehör på nätet med leverans hem till dörren – föddes under pandemin när människor investerade i sina hem och inte minst då i växter.

– Under pandemin insåg vi att man kunde få hem allt till dörren snabbt och enkelt, förutom just växter där marknaden i princip sett oförändrad ut i decennier. I dag är e-handel för många förstahandsvalet och bilberoende inte ett alternativ, speciellt för millennialmålgruppen. Vi har grundat Lalaplants för att fylla det tomrum vi själva såg på marknaden, säger Håkan Skyttmo.

Närmast kommer Håkan Skyttmo från Facebook UK och kollegan Eric Botéus har det senaste året varit vd för svenska last mile-plattformen Velove.

 – Vi identifierar oss inte som en e-handlare utan agerar i skärningspunkten mellan tjänste- och wellnessbolag. Det är välmotiverat: forskningen visar tydligt hur växter har ångest- och stressdämpande egenskaper, Eric Botéus som är CMO på Lalaplants.

Bolaget har tagit in 3,75 miljoner kronor från investmentbolaget 183 Capital. Pengarna ska användas för att investera ytterligare i tekniska plattformen, i teamet samt för att bredda sortimentet.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev