tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Granit och Kitchen Time ska bli starka tillsammans: ”Det är bolag som har kämpat med sin lönsamhet”

Publicerad: 24 november 2022, 07:25

Håkan Åkerström blir vd för Bergendahls Home. Foto: Pressbild

Bergendahls samlar Granit och Kitchen Time i ett gemensamt affärsområde. Håkan Åkerström, som nyligen återvände till koncernen som vd för Granit ska leda verksamheten.

Ämnen i artikeln:

Granit

Bergendahls Home blir namnet på det nya affärsområdet där koncernen väljer att samla sina dotterbolag Granit och Kitchen Time. 

Genom åtgärden hoppas man kunna skapa synergier och en mer kostnadseffektiv affärsmodell. 

Vd för verksamheten blir Håkan Åkerström. Han återvände nyligen till Bergendahls som vd för Granit. Innan storaffären med Axfood var han vd för Bergendahls Food. 

– Det känns kul och spännande att driva detta affärsområde framåt. Det är två bolag som kämpat med sin lönsamhet och som kommer gynnas av smarta synergier i bakomliggande led, säger han i en kommentar.

Bergendahls skriver i pressmeddelandet att de bägge bolagen har ett liknande sortiment och att man genom gemensamma inköps- och logistiklösningar ser möjlighet att arbeta mer kostnadseffektivt. 

– Vi är idag två små bolag som blir ett medelstort när vi skapar Bergendahl Home. Kitchen Time är en ren e-handelsaktör och Granit är duktiga på sortiment och private label, där kan bolagen lära mycket av varandra, säger Håkan Åkerström.

Bergendahls Home ägs till 69,1 procent av Bergendahs. Resten ägs av Ralph Axelsson samt Kitchen Time-grundarna Joel Falck och Anton Malmberg. 

Den nya affärsområdet väntas ha en omsättning på 600 miljoner kronor. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev