lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Glädjeyra när Håkan Lundstedt ringde i klockan – nu är Synsam noterat på börsen

Publicerad: 29 oktober 2021, 09:24

I dag på morgonen ringde vd Håkan Lundstedt i klockan. Nu är Synsam börsnoterat. Foto: Mio Sallanto

I dag på morgonen tog Synsam klivet in på börsen. ”Det här är en stor och spännande milstolpe i vår mer än 50-åriga historia”, säger vd Håkan Lundstedt.

Ämnen i artikeln:

Synsam

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


I dag på morgonen var det dags för klockringning. Synsam är nu ett börsnoterat bolag. 

– Det här är en stor och spännande milstolpe i Synsams mer än 50-åriga historia. Noteringen på Nasdaq Stockholm ger oss ännu bättre möjligheter att fortsätta vår tillväxtresa, säger vd Håkan Lundstedt i en kommentar. 

Synsam listas på Nasdaq Stockholm. Priset per aktie fastställdes inför noteringen till 50 kronor vilket motsvarar ett marknadsvärde för hela bolaget på 7 500 miljoner kronor. 

Fjärde AP-fonden, Handelsbanken Fonder Aktiebolag och C WorldWide Asset Management Fondsmaeglerselskab A/S Danmark Filial i Sverige åtog sig inför noteringen att köpa aktier för ett värde av 950 miljoner kronor, vilket motsvarar drygt 12,7 procent av det totala antalet aktier.

– Intresset för att bli en del av Synsams framtida tillväxtresa bland nordiska och internationella investerare har överträffat våra förväntningar, säger styrelseordförande Peter Törnquist. 

CVC European Equity Fund fortsätter genom Theia Holdings S.à r.l. att vara storägare i Synsam. 

– Vi är glada att välkomna alla nya aktieägare till Synsam. Noteringen är ett viktigt steg för verksamhetens fortsatta utveckling och vi ser fram emot att fortsätta stödja Synsam aktivt i bolagets framtida tillväxtresa, säger Gustaf Martin-Löf och Christoffer Sjøqvist på CVC Capital Partners i en kommentar. 

Bägge sitter också i bolaget styrelse. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev