Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Elon i nytt samarbete – skapar en av Nordens största inköpsorganisationer

Publicerad: 18 augusti 2021, 06:00

Elon Group inleder ett nytt samarbete med den danska kedjan A/S El-Salg. Därmed skapas en av Nordens största inköpsorganisationer för vitvaror och hemelektronik.


Ämnen i artikeln:

ElonHemelektronik

Elon Group inleder ett samarbete med Danmarks största medlemsägda kedja för vitvaror och hemelktronik – A/S El-Salg. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande. Den danska kedjan har 150 butiker och samarbetet som inleds med Elon inkludera över 500 butiker i Norden. Därmed skapas en av Nordens största inköpsorganisationer för vitvaror och hemelektronik. Utöver Danmark och Sverige omfattar samarbetet även Finland, Norge och Island. 

– Elon Group har under lång tid stärkt närvaron i hela Norden och genom samarbetet med A/S El-Salg får vi ännu större muskler att erbjuda rätt utbud och priser för alla konsumenter i de nordiska länderna. Vi har hittat en framgångsrik mix av lokala butiker och närvaro med effektiv e-handel, och samarbeten likt detta är ett kvitto på att vi är en bra samarbetspartner för framtiden”, säger vd Stefan Lebrot i en kommentar. 

Under pandemin har A/S El-Salg sett en ökad efterfrågan från kunder som vill handla lokalt och samarbetet ska stärka möjligheten att möta kundernas önskemål. 

– Vår målsättning är att ge El-Salg-butikerna bästa möjliga inköpsmöjligheter både nu och på sikt, och på detta sätt säkerställa att konsumenterna kan fortsätta handla till konkurrenskraftiga priser i det lokala samhället. Det nya samarbetsavtalet innebär större och bredare sortiment med ännu bättre priser, vilket gör att de lokala butikerna står starkt rustade för framtiden, säger Tomas Holm Hedehus, vd för A/S El-Salg. 

Båda bolagen är en del av Euronics som med 11 000 butiker i olika länder utgör Europas största inköpsorganisation för hemelektronikvaror. 

Julia Forsberg

Reporter

julia.forsberg@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

ElonHemelektronik

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev