Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Electra sa ja till samgåendet – ska bli ledande i Norden: ”Enorm potential”

Publicerad: 28 mars 2022, 11:43

I dag godkände Electra Gruppens årsstämma samgåendet med Elon Group. ”Vi står nu väl rustade i målsättningen att bli ledande i Norden”, säger Elons vd Stefan Lebrot.


Ämnen i artikeln:

Electra GruppenElon

Samgåendet sker genom att Elons moderbolag Elon Group Holding byter samtliga aktier i Elon mot aktier i Electra genom en apportemission. 

Elon Group Holding kommer att vara den största aktieägaren i det nya bolaget med 65 procent av aktierna och Electra Gruppen kommer att äga resten.

– Detta är ett viktigt samgående där vi för samman två kompletterande och väl fungerande bolag till en enhet med enorm potential. Vi står nu väl rustade i målsättningen att bli ledande i Norden med lösningar för hela hemmet, säger Stefan Lebrot.

Den nya koncernen föreslås verka under namnet Elon och kommer ha en nettoomsättning på över sex miljarder kronor och 900 anslutna butiker i Norden.

– Vi kommer att få en överlägsen geografisk täckning, vilket är avgörande för att vara nära våra kunder i vardagen. Beskedet från årsstämman skapar rätt förutsättningar för att nå vår målsättning att bli ledande i Norden, säger Electra Gruppens vd Anneli Sjöstedt.

Som meddelats tidigare kommer det nya sammanslagna bolaget att ledas av Stefan Lebrot som vd och med Anneli Sjöstedt som vice vd. 

Affären beräknas kunna slutföras under första halvåret 2022.

LÄS MER: Efter framgångsrika samarbetet – Elon Group och Electra Gruppen slås samman

Mikael Sydner

Reporter

mikael.sydner@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Electra GruppenElon

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev