Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Ekonomisk draghjälp till Teknikmagasinets satsning på begagnatmarknaden: ”Självklara destinationen”

Publicerad: 18 oktober 2022, 08:07

Teknikmagasinet vill bli ledande på marknaden för reparation och återförsäljning av begagnade mobiltelefoner.

Det norska riskkapitalbolaget Verdane investerar i Teknikmagasinet. Anledningen är en större satsning på att bli en destination för begagnade mobiltelefoner. ”Efterfrågan på begagnade mobiler överstiger efterfrågan på nya.”

Ämnen i artikeln:

TeknikmagasinetSecond hand

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Via impactfonden Idun investerar det norska riskkapitalbolaget Verdane nu i Teknikmagasinets moderbolag Release. Investeringen är tänkt att stärka Teknikmagasinets position på begagnatmarknaden för mobiltelefoner.

Release och Teknikmagasinet kommer därav att kontrollera hela värdekedjan, från inköp av begagnade mobiler, till renoveringen för att sedan sälja varan.

– Verdane ger oss förutsättningar att ta ytterligare steg mot att bli den självklara destinationen för konsumenter som på ett hållbart sätt vill lösa alla behov kopplade till mobilen. Vi är redan en etablerad mobilreparatör och har ett stort sortiment av mobiltillbehör, nu ökar vi dessutom vårt utbud av begagnade, kvalitetssäkrade mobiltelefoner rejält, säger Ulrika Göransson, vd för Teknikmagasinet, i ett pressmeddelande.

Marknaden för begagnade mobiltelefoner växer snabbare än den för nya. Som grund till detta ligger en ökad social acceptans för att köpa begagnade telefoner.

– Vi är stolta över att tillhandahålla en helhetslösning som minskar den miljöpåverkan som genereras av mobiltelefonmarknaden. Efterfrågan på begagnade mobiler överstiger efterfrågan på nya och vi har möjlighet att tillmötesgå den efterfrågan samtidigt som vi värnar om miljön, uppger Release vd Øistein Eriksen i en kommentar.

Detta är inte Verdanes första investering i återbruks- och begagnatmarknaden. Sedan tidigare har man även investerat i företag som Swappie, AsGoodAsNew, Spares och Momox.

Detta är erfarenheter man tar med sig in i samarbetet med Teknikmagasinet.

– Vi ser fram emot att samarbeta med Release och Teknikmagasinet för att göra begagnade mobiler till det främsta valet. Vi kommer använda vår expertis för att hjälpa till att ta Release och Teknikmagasinet in i nästa tillväxtfas', säger Christian Jebsen, partner på Verdane.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev