Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Efter succéåret – Bagaren och Kocken fördubblar ytan för att kunna fortsätta växa

Publicerad: 4 maj 2021, 07:21

2020 fördubblade Bagaren och Kocken nästan omsättningen. För att kunna fortsätta växa flyttar nu bolaget till större lokaler.


Ämnen i artikeln:

HeminredningBagaren och KockenLager

Läs mer: Vd:n blickar framåt – efter succéåret: ”Vår ambition är att fortsätta växa”

2020 omsatte Bagaren och Kocken, som säljer köksmaskiner, köksredskap och hushållsrobotar online, 932 miljoner kronor – vilket var nära en dubblering från året innan. 

2021 har börjat starkt. För att kunna möta den ökade efterfrågan flyttar bolaget nu till nya  och större lokaler i Torslanda i Göteborg.

– Nu gäller det att ta tillvara vår fina försäljningsökning och säkerställa att vi kan fortsätta växa. De nya lokalerna blir en viktig pusselbit i vårt fortsatta arbete att stärka vår position som expert inom köksredskap. Detta kommer kräva ytor för sortimentsutveckling, nya kategorier och medarbetare. Men såklart också för att fortsätta kunna erbjuda våra kunder en snabb, välfungerande logistik, säger vd Christina Ståhl i en kommentar.

De nya lokalerna, som kommer att inrymma kontor och lager, är 16 000 kvadratmeter stora vilket nästan är en fördubbling mot vad bolaget har i dag.

Bagaren och Kocken ser flera fördelar med att verksamheten blir kvar i Torslanda. Dessutom får de koncernkollegan Outnorth som granne, bägge ägs av Egmont.

– Torslanda är attraktivt ur ett logistiskt perspektiv och vi är glada över att komma närmare Outnorth, vilket skapar förutsättningar för ytterligare positiva samarbeten. Vi har en väloljad projektgrupp på plats som redan kommit en bra bit på väg och vi planerar att vara på plats i våra nya lokaler i mitten av september. Därmed känner vi oss också väl rustade inför Q4 och framtida försäljningstillväxt, säger Christina Ståhl.

Läs mer: Ståhl är tillbaka – stor intervju om sorgen, nytändningen och miljardmålet

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev