Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Efter framgångsrika samarbetet – Elon Group och Electra Gruppen slås samman

Publicerad: 7 december 2021, 07:45

Elon Groups vd Stefan Lebrot och Electra Gruppens vd Anneli Sjöstedt i samband med att bolagen inledde sitt samarbete.

Parterna samarbetar redan. Nu slås Elon Group och Electra Gruppen ihop till ett bolag. ”Vår målsättning är att bli den ledande butikskedjan i Norden”, säger Elon Groups vd Stefan Lebrot i en kommentar.


Ämnen i artikeln:

ElonElon Ljud & BildElectra GruppenEM Home

Elon Group och Electra Gruppen, med kedjor som Elon Ljud & Bild samt EM Home, går samman och blir en gemensam fackhandelskedja med fokus på kök, vitvaror, hemelektronik, belysning och inredning.

– Electras samarbete med Elon sedan 2019 gällande varumärke för butikskedja har fallit mycket väl ut. Ett samgående mellan bolagen kommer att generera en ännu starkare marknadsposition. Båda bolagen har som mål att växa nordiskt, att driva ledande butikskedjor samt generera tillväxt genom att erbjuda attraktiva produkter och logistiktjänster. Med gemensamma krafter har vi bättre förutsättningar att nå våra målsättningar, säger Electra Gruppens vd Anneli Sjöstedt i en kommentar. 

Samgåendet sker genom att Elons moderbolag, Elon Group Holding, byter samtliga aktier i Elon mot aktier i Electra genom en apportemission. 

Elon Group Holding kommer att vara den största aktieägaren i det nya bolaget och kommer att äga 65 procent av aktierna. 

– Genom att bilda ett gemensamt bolag med Norden som marknad för vi samman två kompletterande och väl fungerande bolag till en enhet där vi kan nå nya höjder. Vår målsättning är att bli den ledande butikskedjan i Norden där vi kan erbjuda kunden hemmets alla produkter. Det gemensamma bolaget har alla förutsättningar att lyckas uppnå detta mål, säger Elons vd Stefan Lebrot i en kommentar. 

Den nya koncernen föreslås verka under namnet Elon och kommer att ha en nettoomsättning på över sex miljarder kronor samt verka genom 900 ansluta butiker i Norden. 

Stefan Lebrot kommer att leda det sammanslagna bolag medan Anneli Sjöstedt blir vice vd. Peter Brodén blir finanschef, i dag har han motsvarande roll hos Elon Group. 

Förutsatt att affären godkänns av berörda myndigheter beräknas den kunna slutföras under första halvåret 2022. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev