Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Efter försäljningssuccén – Kicks rullar ut behandlingar på bred front

Publicerad: 7 april 2022, 05:57

Efter att ha testat sitt nya koncept Treat by Kicks med skönhetsbehandlingar i fem butiker rullar kedjan ut satsningen på bred front. Snart kan kunderna bli sminkade eller få brynen fixade i 60 av kedjans butiker.

Ämnen i artikeln:

KicksTjänstefieringHälsa och egenvård

Helen Preutz (tjänstledig)

helen.preutz@bonniernews.se


I augusti 2021 berättade Market att skönhetskedjan skulle testa konceptet i fem av sina butiker som ett steg i ledet att utveckla kunderbjudandet, bredda målgruppen och öka trafiken till de fysiska butikerna.

Nu står det klart att det blir en fullskalig utrullning efter att piloten blivit en försäljningssuccé för de butiker som deltog. Försäljningen i med behandlingarna ökade med hela 271 procent.

– Vår framgångsrika pilot av Treat by Kicks, som har fått ett varmt mottagande hos våra kunder, är ett kvitto på att fysisk retail behöver erbjuda mer än bara produkter för att fortsatt vara relevant och konkurrenskraftig även framåt, säger vd Freddy Sobin och tilläger att han nu känner sig trygg att ta satsningen vidare.

Inom kort kommer konceptet att erbjudas i 60 av kedjans svenska butiker och efter sommaren planeras lansering i Norge och Finland.

På menyn finns olika makeupbehandlingar, hudvårdsrutiner av olika slag samt frans- och ögonbrynsvård.

Behandlingarna utförs på en avskild yta i en såkallad shop-in-shop-lösning som anpassas efter butikens storlek.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev