Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Efter avyttringen byter den forna modekoncernen namn – och bransch

Publicerad: 27 september 2021, 06:21

Brothers är sålt, nu byter RNB spår.

Foto: Daniel Norman

Med Brothers sålt ska RNB göra en omstart – utanför retailvärlden. Bolaget har för avsikt att förvärva ett medicinskt plattformsbolag inom digital hjärt- och lungdiagnostik.


Ämnen i artikeln:

RNB

RNB är redo för omstart. En ny ägare har hittats till Brothers. Bolaget vill nu genom en kvitteringsemission konvertera delar av utestående obligationslån och övriga skulder för att bli skuldfritt. Dessutom siktar det på att förvärva samtliga aktier i Coala-Life AB genom en apportemission. 

Coala Life är ett svenskt medicintekniskt företag som utvecklar och marknadsför system för digital hjärt- och lungdiagnostik. 

– Vi har nu slutfört omstruktureringen av RNB och med det föreslagna förvärvet av Coala Life skapas goda möjligheter för RNB:s aktieägare att kapitalisera på den snabba digitaliseringen av sjukvården som nu sker med nya molnbaserade teknologier på distans. Coala Life är synnerligen väl positionerade och drivs av ett entreprenöriellt team med goda erfarenheter i att bygga globala och framgångsrika bolag, säger styrelseordförande Per Thunell i en kommentar. 

 I samband med förfarandet vill RNB byta marknadsplats från Nasdaq Stockholms huvudlista till Nasdaq First North Growth Market samt byta namn till Coala-Life Group AB. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

RNB

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev